Blanda i vad du vill - brödrecept
Standardrecept
7 dl mjöl av valfritt slag, men gärna hälften vetemjöl
4 dl fil
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1. Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en bunke. Häll i fil och rör om. degen ska bli som en klistrig gröt.
2. Smörj en avlång brödform med rapsolja eller lägg i ett bakplåtspapper. Töm över degen i formen.
3. Ställ brödet i mitten av ugnen och låt det gräddas i 40-60 minuter på 175° värme. Låt det sedan svalna på ett galler.
Tips!
♦ Riven morot ger brödet sötma och extra fiberrikt.
♦ Frön och nötter. Hackade pumpafrön, mandel, valnötter, sesamfrön och linfrön.
♦ 1 dl lingonsylt/sirap gör brödet saftigt och lite sött. Öka mjölmängden med några matskedar.
♦ Russin, aprikos, fikon, dadlar. Öka mängden salt med 1 tsk salt så det inte blir för sött.
Kommentarer
Trackback