Phiadelphiabullar!
Philadelphiabullar i långpanna!
Bulldeg:
150 g smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 ägg + till pensling
1 dl socker
½ tsk salt
10-11 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g smör, rumsvarmt
2 msk vaniljsocker
1 msk kanel
3 dl florsocker
100 gram philadelphiaost
1 ägg till pensling
pärlsocker
Gör så här: Smält smör i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt det hela bli fingervarmt.
Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt ägg, socker och salt. Ha i vetemjölet lite i taget och arbeta in den i degen, knåda en stund, körde min deg 5 minuter i maskin. Degen blir ganska lös, nästan som en smet. Det ska vara så. Låt degen jäsa i 30 minuter.
Fyllning: Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
Platta sedan ut degen på smort bakplåtspapper i en långpanna. Använd lite mjöl på handflatan och degen är väldigt kletig. Gör ca 48 hål och fördela fyllningen i hålen, drygt 1 tesked i varje hål.
Jäs ytterligare 30 minuter.
Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200°. Skär den avsvalnade plåtbullen i 48 bitar eller så många hål du gjort..