Fyllda saffransbullar, 35 st!



150 g smör
5 dl mjölk
2 pkt (1g) Santa Maria Saffran
1 pkt (12g) torrjäst
1/2 burk (125 g) kesella
1 1/2 dl vit sirap
1 st ägg
1/2 tsk salt
19-20 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g smör
6 msk strösocker
1 1/2 tsk Santa Maria Kanel malen
2 tsk Santa Maria Kardemumma malen
8 st sötmandlar, finhackade

TILLAGNING
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 45 grader C. Blanda jästen med mjölet, men spara lite till utbakningen. Tillsätt kesella, sirap, ägg, saffran, salt och mjölblandningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Strö över lite mjöl och låt jäsa ca 40 min.

Blanda samtliga ingredienser till fyllningen. Baka ut degen till ca 35 bullar. Gör en grop i varje bulle med mjölat pekfinger och lägg i en klick av fyllningen. Låt jäsa ca 25 min. Pensla bullarna med ägg och grädda i 225 grader C i mitten av ugnen 8-9 min.


Kommentarer
Postat av: Agge

Jæflar så gott det læt!



Hur går det før Tyra på dagis?

2010-11-24 @ 09:48:21
URL: http://thekattmat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0