Picknick och Ebba

Igår gjorde jag kycklingsallad till middag och tog med mig familjen ner sjön för en picknick :)











Ikväll var vi och hälsade på Emelie och lilla Ebba (Alfred var och repade med sitt band). Ebba var hur SÖT som helst men det var svårt att säga vem hon var lik .. men sånt reder ut sig med tiden :) hon var iaf riiiktigt fin. Det blev ett kort besök för Tyra har inte sovit mycket idag...bara bilturerna till och från stugan som vi besökte under dagen men så blir det ibland. Nu ligger hon iaf nerbäddad i saccosäcken och äter välling.

Nu ska älskling bjuda på popcorn och jag ska se film.


På lördag blir det att titta på gammbilar med Naima, Henrik och Tristan sen grillning :)
treeeevligt!

Friska tag

Nu på morgonen skjutsade jag Tyra runt sjön :)




Det blåste friskt..


Vi hamnade tillslut på Nydalabadet och här har jag parkerat cykeln många gånger under min barndom :)




Lill-elektrikern


"Nu stänger jag av tv´n"


Igårkväll hade jag och Naima en riktigy mysig kväll hos henne. Jag fick se deras bebis på bild för dom var på ultraljud igår.. frisk och fin var den lille.  Nästa vecka har hon semester och vi har planerat så mycket :)



Nu ska jag och Tyra luncha!!


Senaste dagarna


Tyra provsitter mormor och morfars nya utemöbler..


Tyra tyckte vindspelet var fantastiskt kul.


Och hon fann en kortlek :P


Byggaren av friggeboden...iaf en av dom :)


Vatten kan man aldrig få för mycket av.


Nyvaken älskling :)




Nu är vi iaf friska. Som ni ser så for vi till stugan igår :) vi trotsade sjukan och åkte och det gick jätte bra!
Vi grillade oxfilé igårkväll och till det hade vi kall potatissallad. Till efterrätt såklart jordgubbar med glass :P
Idag tog vi en sväng till Skeppsvik och jag, Krille och Tyra fick iaf SE en midsommarstång så lite känsla har vi fått.


Imorgon blir det att få bort all tvätt som blivit de senaste dagarna.. maskinen går i ett kan jag ju säga.
På tisdag åker jag och Tyra ut till stugan igen och jag vet inte hur länge vi stannar men det ska ju vara SOL i veckan och vi vill ju få lite färg på oss :) Krille jobbar en vecka till så han får vara ensam hemma.
Annars då? Jo tack, det är ju SOMMAR :D

Nu ska jag pyssla om min lilla gumma!!
Hejdå!

Midsommarafton

Hej!

Det är midsommarafton och planera blev inte som vi hade planerat. Vi sitter i lägenheten och har magsjuka. Jag och Tyra är piggare eftersom vi drabbades igår och i förrgår men idag är det Krilles tur. Om jag inte tänker att det är midsommarafton och fredagkväll så gör det inte så mycket (förutom att det är jätteäckligt att kräkas såklart). Men man blir påmind varje gång man kastar ett öga åt tv´n.. "Hoppas ni har dansat och sjungit riktigt mycket runt året midsommarstång" typ :) tur det kommer fler år.

Ååh jag vill ju sitta i stugan med mina föräldrar och mormor Tora och njuta av solen. Fara ut med båten med Krille och fiska, spela kubb och njuta av lilla Myran. Hoppas vi är piggare imorgon för då åker vi dit.. som min mamma sa "-man vill ju umgås, vi som planerat så mycket"...


Ha en fortsatt trevlig kväll ni som åker flotte, grillar och får umgås och skratta :) nu går då jag och lägger mig snart.


En natt!

Inatt vaknade jag klockan 01 av att Tyra kräktes i sin säng. Jag tog upp henne och bytte pyjamas och allt blött i sängen. La tillbaka henne och hon somnade om, jag likaså. Men det slutade inte.. jag gick upp säkert fem gånger och av att jag hörde henne hulka.. stackars liten. Tillslut la jag henne i våran säng med en stor dubbelvikt handduk under henne och då sov vi i 5 timmar i sträck. På morgonen kräktes hon även upp vällingen så idag blev det en lugn dag. Hon har mest sovit och har då fått behålla allt jag fått i henne så det var säkert inte ngt isittande om man säger så. Efter jag rensade ur klädkammaren (igen) blev jag smått illamående så jag tog Tyra och bäddade ner oss i storsängen i tre timmar :) det behövdes. Vi är piggare nu och snart ska hon sova igen :)
Hon har då fått världens renaste säng att lägga sig i ikväll så hon lär sova som en prinsessa :) Jag tvättade allt utom själva skumgummimadrassen :P det går ju inte.


Lillsessan


Tyra och Maja!








Maja luggar Robban :)


Stugan

I bilder


Det håller på att byggas en friggebod eller spelar dom plockepinn?


Mygg fanns det gott om så vi gjorde Tyras vagn till en koja i hopp om att hon skulle somna, men icket!













Ikväll kommer Mia, Daniel, Maja och Robert på middag :) så trevligt!
Har förberett tacopaj och ska nu hacka salladen. Tyra har inte sovit så mycket idag så jag hoppas hon iaf är pigg nog att leka lite med Maja :)

Igår har jag några mammaor + barn på besök :) barnen var rätt så pratglada dom med så det var en rätt så hög ljudnivå. Trevligt var det och nästa träff blir hos Marie+Mathilda på Umedalen  =)




Förberedelser...

Imorse vaknade jag av en liten Tyra som satt mellan mig och karln i sängen och försökte ta på sig mitt diadem :) jag hjälpte henne lite och gud vad hon skrattade när det väl satt på. Sötunge! Det är såna tillfällen man dock aldrig hinner fota.
Idag har vi då varit och hälsat på min mormor. Jag tog med lite jordgubbar till henne som hon kan smaska på, alltid uppskattad med de röda godsakerna :) Hon ska då komma och fira midsommar med oss i Ytterbodafjärden till helgen så det blir mysigt. Det blir att spela kubb, boule(?) och crocket :) iaf jag och Krille men hoppas på fler deltagare.

Imorgon är det mammaträff hos oss och jag har (med hjälp av Krille) rört ihop en.... cheesecake.. :) slår aldrig fel (hoppas jag).. blir massa goda bär till också.


Imorse blev jag rörd igen. Jag såg ju aldrig bröllopsfesten på tv igårkväll men imorse när jag såg nyheterna så visade dom Daniels tal till Victoria och då kom tårarna igen... tår på tår på tår och vackert var det! eller hur?


Nu ska jag göra middag!
Tjing tjong!

Tyras första klippning!





Tyra har haft långa strån som hängt ner över näsan och igår rök dom, så nu har hon en liten lugg :)
inte så bra bild men om inte annat får ni väl komma och kika live.





Krille fick så fina blommor av sin svärmor :)




Idag har man sett Victoria och Daniels bröllop och Tyra somna precis innan vigselakten, ajaj :)
Jag och Krille fällde en och annan tår kan jag ju säga, så himla vackert!!!


Kungligt bröllop!

Idag gifter dom sig...



...och jag kan lova att jag sitter bänkad framför tv´n från morgon till kväll :)

Fixat

Tyra slog upp sina små ögon klockan 9 imose. Hon har inte sovit så bra inatt...vaknat titt som tätt och till slut la jag henne mellan oss och då sov hon lite bättre,  men både jag och Krille är lite slitna idag men tur det är fredag och snart helg :) då får vi ta igen oss.
Jag har fixat alla papper till Tyras dagis och det känns riktigt bra. Jag vet att hon kommer klara det galant för det är nästan fyra månader bort och det hinner hända mycket innan dess :)
Jag och Tyra har då renbäddat på morgonen, tvättat, gått igenom massa papper osv. Fick min lilla dator rensad igår så nu är den som ny :) jag är jättenöjd. Har ändrat tema/färger osv så nu är den MIN :) min min min. (tack älskling)


Ikväll är det middag och mys i Sävar som gäller.. Krille surrade om att jag skulle hämta honom från firmafesten eftersom han inte trodde att kvällen skulle bli så lång (hehe) men allt beror på Tyra och när hon vill hem :) det är som hon som bestämmer.



Det regnar ute.. fy så tråkigt


Meeen ha en trevlig helg :)

Lyckat kalas

Smörgåstårtan blev hur god som helst, tror att alla tog en extra bit ;)
nu vet man att man duger till att göra det också.
Krille är nöjd med dagen och det är huvudsaken :)

Tyra fick också ett paket :)

Farmor har stickat
en jacka med små öron på :)
Imorgon ska Tyra få posera i detta.


Imorgon blir det middag och fredagsmys hos Naima, Henrik och Tristan + lillbebis i magen såklart..  :)



Tack för mig och gonatt!



Smörgåstårtan, jag är nöjd med min insats ;)

2010_06_17_11_34 (MMS)

Smörgåstårtan, jag är nöjd med min insats ;)


Äntligen!


Känns väldigt skönt att slippa ha ett stort skrivbord med klumpdator i sovrummet vill jag lova. Och med det vill jag berätta att vi nu har monterat ihop mitt skrivbord och ställt upp det på vinden. Min stationära dator ska mina föräldrar få ta över för jag har fått Krilles lilla minidator :) 
Nu är sovrummet ett fridfullt rum :)


Tyra hjälpte som vanligt till att sortera eller "sortera" rättare sagt :)


Gullis med hårspänne :)

Imorse klev vi upp i rätt tid, klockan 8, åt frukost och dagen var igång. Har förberett smörgåstårtan till imorgon och putsat föntren med supermaskinen. Det behövdes för regnet som var för några dagar sen gjorde så massa pollen från björkarna fastnade på fönstren och det blev rena klistret, men nu är dom rena igen.
Efter lunch var Melissa peppad på promenad så det blev en liten sån sen kaffe hos henne.

Nu kom Jonte på besök.. bäst att vara social :)

Ha en bra kväll!


Vällingmys

 
Tyra fick inviga saccosäcken ikväll :)


Det blev inget besök i Sävar för Naima var tvungen att jobba över. Kanske lika bra för vi var jättetrötta allihop så efter middan la vi oss och vilade en stund.. så himla skönt! Jag och Tyra åker iaf dit på fredag istället för då ska Krille på firmafest :)
Jag gjorde förövrigt en jättegod makaronipudding till middag som blev mycket uppskattad, saknade bara lite rivna morötter.. får ha det nästa gång.

Det där saccosäcken däremot kommer från Tyras farmor och farfar. Det blev två små hål i den under frakten till stan men dom har jag nu lagat och den är ju perfekt till Tyra och hon uppskattade den verkligen.. hon skrattade medan hon drack vällingen :)


Ne gott folk.. det är en dag imorgon också :)
Gonatt!


En bild


Här dansar Tyra till "Min ponny"-låten


Fixa och dona!

På morgonen har jag hunnit:

- Bada Tyra
- Tvättat två maskiner (hängt + vikt också)
- Skurat badkaret
- Gjort handlingslistan till smörgårstårtan och gräddtårtan (ska handla idag)
- Druckit kaffet ;)
- Duschat



Ikväll åker vi till Naima, Henrik och Tristan och kikar in deras nya altan och dricker kaffe!! :)


Tjolahopp!





Tyra öppnar en skåpdörr och fnissar...


Åh, gardiner!!


Men bäst att låta dom ligga där :) duktig Tyra!


Älskling!


Sen har jag varit uppe på vinden och hämtat en fin servis jag fått av mormor i studentpresent. Förstår inte varför jag inte använt den tidigare men det passar ju perfekt att ha den nu på torsdag..



Sött va? :)


Ne, nu kom solen fram. Tror på en promenad nu faktiskt för Tyra blev mängda uttråkad!



Söndag

Då var vi hemma.. eller vi kom hem för tre timmar sen men ändå.
Varför är söndagar så tråkiga? Man väntar bara på att dom ska ta slut.. fast söndagkvällar är faktiskt rätt så mysiga. 
Tyra ligger och vilar nu och själv dricker jag kaffe.. ovanligt? nej!

Jag och mamma har hittat ett recept på smörgåstårta.. finns ganska många men det här blir nog bra :) ska göra den till kalaset på torsdag + gräddtårta och massa annat gott så imorgon blir det att åka på Maxi och handla!


Myrans badtrosor :)


Så kan det gå!

Hallå!

Jag och myris hade riktigt mysigt igår när vi var ensamma hemma. Rätt skönt faktiskt att få vara själv ibland. Hade tänkt mysa till det lite extra och låta henne sova i stora sängen men mig men hon är ju typ en mask numera så hon hade lätt ramlat ner på golvet om vi prövat, så för säkerhetensskull sov hon i sin egen säng.

Vi klev upp vid 09 imorse och packade allt som skulle med för övernattning hos mina föräldrar. Fick be pappa komma ner till parkeringen för och hjälpa mig bära. Väl uppe i lägenheten luktade det nybakta bullar :) så himla gott! Vi åt lite soppa innan vi gick ner på stan... det småduggade lite och det var ju mindre trevligt.
Myris fick iaf en solhatt och ett par badtrosor av mormor sin.. tack tack! Själv hittade jag en jättesöt vit tubtopp med lite virkat på. Då vet ni det :)

Tyra har då bara sovit två timmar idag och somnade för en timme sen, alltså klockan 22:45. Glad som en, jag vet inte vad?, och då gör det faktiskt inte speciellt mkt :) hon har då krypt runt i blöja, t-shirt och solhatt nästan hela kvällen, hon har spanat in allt på balkongen och morfar har fått riktigt fina kort på henne.

Imorgon hoppas jag att Krille och Patrik kommer hem utan att ha ätit middag för jag har en färsk fläskfilé i kylen som inte vill vänta en dag till. Kan dom säga nej till filé? knappast! :P


I veckan blir det då mkt bakning..
Krille fyller år på torsdag så välkommen på fika om du har lust :)


Nu ska jag sova
Gonatt!


(Tyvärr inga bilder för jag har inte med mig min kamera)


Poff!

God kväll!

Det blev en tjejhelg detta :) och med det vill jag säga att Krille och Patrik for till Mjösjöby. Tänkte ju att han måste få en egen helg med tanke på att jag ska till Olso senare i sommar. Man måste ju vara ifrån varandra så man uppskattar varandra också :) ni förstår! Vi har ju fått vara tillsammans med Tyra sen hon föddes (minus det halvåret Krille pluggade) så vi har ingen anledning att klaga. Vi har det allt för bra.
Krille stormtrivs då på Kakelhuset och vi är glada för det. Jag har skrivit mer på mitt cv ikväll också.. gud vad ångest sånt där framkallar :S vill bara ha allt klart!


Idag blev det inget besök hos Mille (Melissa) utan vi tog bilen till min mormor Tora istället. Hon blir så häpen när hon ser hur mycket Tyra växer, kul kul. Tyra hade då fullt upp med allt i bokhyllan så jag hoppas mormor hittar igen allting sen :)
Tyra har bara sovit en timme under hela dagen så nu är hon så trött och fann detta sovläge :)









Krille: Passa på och njuuuuut nu ;)


Trevlig helg på er!!


Ett litet samtal




och Tyra har dagisplats från och med 25 oktober!


En solig fredag

Busfröt imorse :)




Hon rynkar jämt på näsan nu förtiden :)


Ja, då var det fredag igen. Sitter och ger Tyra gröt medan jag själv dricker dagens första kaffekopp. Tänkte ta mig ut på en promenad strax. Ska ta lillvagnen för på den vagnen har hon ratt och plinga :)


Blommorna står i blom

 
Våra husdjur, gjorde bilderna små så den som vill se lössen kan ju bara klicka på bilderna :)


Blir nog en sväng förbi Mille sen!
Ha en trevlig dag!


Yes!

Idag har jag och myran ränt runt som tokar efter ett skoställ. Tänkte att dom hade billiga på Ö&B så vi åkte dit men dom hade inte ett enda kvar. Vi hittade såklart lite annat bra-å-ha så vi fick en liten påse. Jag hittade ett års tårtljus som såklart var rosa och glittrade till Tyras födelsedag, gud vad hon skrattade när hon såg den sen satt hon och pillade med den tills det var dags å betala.. tror du hon blev nå sur när jag tog av henne den? :) hon blev iaf lika glad när hon fick tillbaka den och insåg att det var hennes. Stark vilja på lilla damen.

Vi åkte vidare till Rusta (oh yes, rusta) och där stod skostället :) i ek.. kunde inte bli bättre. Nu är det monterat och det är skönt att inte ha skor överallt, det var nästan fallrisk ett tag + när Krille kom hem från träningen i måndags trodde han att jag och Putte hade besök, hehe. inte då! Vi ägde alla skor :)

Krille kommer då snart hem och då ska vi fara och fira Mattias som tar studenten idag :)


Tyra



Nybadad och fräsch tjej sitter och pekar :)

Ikväll ställde hon sig upp mot gå-vagnen helt själv, tur vi har bromsat hjulen på den annars hade hon druttat i backen. Hon är riktigt snabb på att ställa sig upp annan tid också vill jag lova.

Imorgon ska jag kliva upp tidigt och gå igenom alla senaste bilderna för framkallning.


Gonatt kära vänner!


Putsa fönster, mammaträff och dagisplats!

Igårkväll åkte jag, Tyra, mamma och pappa till gammelmormors place och putsade hennes fönster med min fönstermaskin. Det gäller att ha rätt teknik annars kommer ränderna vet du :) nya gardiner har hon fått också så nu har hon det fint. Tyra fick vi turas om att passa för hon skulle vara överallt...


Idag har vi varit på mamma/barnträff.

Malin - Ronja
Melissa - Lewis
Linda - Hugo
Marie - Matilda
Jag - Tyra


Fr. vänster: Melissa med Hugo, Marie med Matilda, Jag med Tyra och Malin med Ronja.
Linda var fotograf och Lewis sov :)

Riktigt trevligt och Malin hade gjort god sallad som vi åt till lunch och Linda stod för jättegod marängtårta till efterrätt :) Barnen busade på och de blev så himla trötta på slutet.. konstigt? nej :)
Nästa gång blir det träff antingen hos oss eller Melissa.. det blev inte riktigt bestämt :)


Igår fick jag ju brevet om Tyras dagisplats. 
-"Vi kommer inte kunna erbjuda barnomsorg enligt era önskemål".
Jag blev inte speciellt förvånad eftersom jag pratat med grannen om hur dagissituationen ser ut här på Tomtebo men samtidigt fick jag lite panik. Ringde upp placeringsassistenten och hon sa att om Tyra ska ha plats på de önskemål vi har så är det MINST ett år bort. Men det fanns platser på två andra dagis lite högre upp på Tomtebo så vi satte henne där sen får vi hålla tummarna :) nu väntar vi bara på svar.
Allt löser sig :)

När Krille kommer hem får han ta Tyra för jag och Putte ska åka på Maxi och handla.
Jag behöver ett skoställ också.. alltid är det ngt :) Jag vet inte hur många skor det är i hallen nu och Tyra tycker det är jättekul att sitta där och slänga skor till höger och vänster.. speciellt sitta och dra i skorsnörerna så man knappt får på sig skorna sen :) Hon är för gullig ändå.



Äntligen kan jag äta vindruvor igen :)



Oslo, here we come!

God kväll!

Nu har jag och Naima bokat våra Oslotripp, 28/7-1/8. Det blir många dagar utan familjen men det fanns inte så många flyg att välja bland + att det skulle passa fyra personer så det får bli så här men jag vet att det kommer gå bra :)


Så GLAD!

Idag är jag riktigt trött men jag är så otroligt glad :) glad över att Krille har ett jobb. Det är kanon att han har egen tjänstebil för det innebär att jag och Tyra inte är helt fast här hemma.. om man tänkt hälsa på ngn som bor lite längre bort tänkte jag, annars har jag ju en fin cykel sen finns ju även buss. Känns verkligen som allt börjar ta en ny vändning och jag kan inte bli lyckligare.

Ikväll kommer Naima hit och vi ska titta på resor till Olso. Vi har båda våra bästa kompisar där så och det vore så kul att åka och hälsa på :) sen är det ju så mysigt där också!


Nu har Tyra vaknat från sin vila så nu blir det lite mat för henne sen en promenad.

  



Kram från oss!


Tjo flöjt!

Då var vi hemma igen efter en helg i Mjösjöby.

Lite bilder

  


 
Vi spelade kubb



 
Mia, Daniel och Maja kom förbi på söndagen

 


Tiden går fort..

I förmiddags var vi ute och gick våran vanliga runda, då ringer vi Anna Ödling och där hamnade vi på kaffe.
Alice var så söt och pratade väldigt rent för att vara 2½ år, lillebror (som inte har någon namn ännu) var himla glad och otroligt söt han med :) kul att få träffa dom igen.
Tyra känns plötsligt väldigt stor.. konstigt? nej, men man slutar aldrig fundera över var tiden tar vägen.

Snart kommer Patrik hem och jag håller på att förbereda tacos.. vi har lite fredagsmiddag idag eftersom vi åker till Mjösjöby imorgon och Putte blir ensammen hela helgen.. det var väl gulligt? :)
 

Trötta


Tyras nya hobby är att öppna alla skåp, lådor och dörrar.



Måste även tillägga att jag tycker att Eurovision vinnarlåten är rätt cool ändå :)


10 månader


10 månaders tjejen är ute och kryper :)


Nu ska jag, Krille och Tyra gå ut och gå vilket innebär att jag ska inviga mina nya promenadskor.
Sen måste jag fortsätta bekämpa mina små "husdjur" på balkongen. Fick tips av svärmor igår att spraya såpa blandat med vatten och jag fullkomligt dränkte trädet och balkongen men dom är tillbaka idag :S får helt enkelt vänta ut dom tror jag?


Min garderob + kubb

Min garderob har fått sig en genomgång ikväll.. det behövdes :)
Nu har jag koll på vad jag äger och var allt ligger någonstans och det är ju så man vill ha det.


Jag har varit så sugen på att spela kubb sen gräset vuxit fram :)




Gonatt!!


Look here!


Äntligen har jag riktiga promenadskor och dom är så himla sköna!
Halv priset :) king!

  
Tyra ser ut så här efter en måltid :)



En blåsig stadstur

Idag cyklade vi ner till stan och det blåste vill jag lova. Vi klädde oss för lite så jag hoppas att vi inte blir förkylda igen, allra minst Tyra. Väl nere på stan mötte vi upp Anna (min kompis som bott i Olso ett tag och har flyttat hem) och åt lunch på Starz.. jättegod grönsakssoppa med bröd med olivpesto på :) mums!
Vi gick även förbi Lilla Mirakel som nu har 50% rabatt på allt. Hittade ett sött linne, en tröja och en barbapapa-byxa.. allt för 125 spänn.. kanon kurs ju! :)
Tyra somnade tillslut i vagnen och vi gick upp till min pappa och drack kaffe och väntade på att Tyra skulle vakna så hon fick i sig lite mat innan vi satte oss på cyklarna och trampade hemåt.

Jag har prövat min morsdagspresent ikväll, så himla BRA och jag är så nöjd. Mina föräldrar är så ivriga på att få låna den också :) klart dom ska få göra det.


Jag är rätt nöjd just nu för både Krille och Patrik är hos kompisar och Tyra sover.. då passar jag på att mysa till Desperate Housewives på stor-tv´n :) skönt att vara ensam en stund.




Hejs!


RSS 2.0