30-årsfest och kakling!

Hejsan!


Igår var vi på födelsedagsfest i Mjösjöby. Tomas fyllde 30, Anna fyllde 29 och vi firade såklart även att dom blivit föräldrar till "lilleman", babypojken har nämligen inte fått något namn än. Han var så liten och hur fin som helst! Han sov och sov och sov.. heeela kvällen :)
Tyra spexade på med dans, bollsparkning och hon var jättenyfiken på Ella, Tomas och Annas hund. Tyra får såna gläjdetjut när hon ser djur, det är så gulligt! Det bjöds på smarrig buffé och goda tårtor :) trevligt trevligt! Vid 21 tiden gick jag, Krille och Tyra hem för Tyra var såå trött..
Glömde bort att fota på festen men det blev en bild på vägen hem, haha :)



Mörkt, dimmigt och slaskigt var det på vägen hem. Här får man inte vara mörkträdd, om man inte har ficklampa såklart :)


Tyra testar trappen hos gammelfarmor Rut.
Hon har även fått en fin stickad klänning av farmor Annica, det är matchande tjocksockar och mössa till också :)




Hon har en egen fåtölj!


Krille håller på att kakla i köket och det går jättebra.
Jag tänker inte lägga ut någon bild förrän det är klart :)


Imorgon är det dags för förskolan igen, 9-13:30 it is!


Visst har du ställt tillbaka klockan?

Ha det bra!
Kram från oss!


Vi är för trötta ikväll!

Vi hade ju tänkt kakla ikväll men vi är för trötta.
Nu ser vi idol men just nu är det Cirkus Möller och snart kommer min och Mia´s favorit, Sean Banan! :D

Imorgon innan vi åker till Mjösjöby ska jag förbi Lekia som jag tror öppnar just imorgon :) ska se om jag hittar en docksulky till Tyra för en billig penning (och säkert några andra julklappar) :)



Gonatt på er!


Då var det fredag igen!

Tyra har varit på förskolan i 3½ timme idag,  utan mig. Det föll en tår  från hennes kind när vi skildes åt med det gick över lika snabbt tydligen. Hon hade ätit mycket bra och somnade direkt dom la henne i vagnen och hon sov i 1½ timme, perfect! När jag hämtade henne kom hon med utsträckta armar och jag fick en go kram :)

När Krillen kommer hem ska vi åka och köpa snöre till kaklingen vi ska göra ikväll :) en sväng in på coop, godishuset och sen hem och äta ceasarsalladen jag redan har förberett :) skööönt att ha middagen klar eftersom vi vill börja med kaklingen så snabbt som möjligt. Imorgon åker vi till Mjösjöby och firar Tomas och Anna som fyller år. Sen måste man ju gosa med deras, nästan, nykläckta son :)


Dags att moppa golven!

Trevlig kväll på er :)
Kram!

Fjärde dagen på förskolan

Imorse var vi på förskolan klockan 09 och alla barnen skulle vara ute och leka. Vi satt i sandlådan och gjorde sandkakor, grävde gropar och lekte i den stora brandbilen!
Efter en halvtimme var det dags att gå in och säga "nu går mamma iväg en stund, men jag kommer snart tillbaka" igen. Vi föräldrar satte oss i personalrummet för att dricka mängder med kaffe. Barnen hade samling med sång sen åt dom lunch utan oss föräldrar. Personalen skulle hämta oss om det blev allt för oroligt men det var bara en kille som behövde nappen. En stund lät det nästan som alla smågrinade, t.o.m min Tyra. Hon hade "sympatigråtit" för det blev lite oroligt men det gick över när dom fick sätta sig till bords och äta lunchen :)
Vi föräldrar var borta i 1 ½ timme :)
Imorgon ska jag ta med kameran och fota när hon är ute och leker :)

Jag fick nästan en liten chock eller en wow-känsla i kroppen när vi fick komma in till barnen igen, för där satt min lilla gogumma i en vanlig stol (fast i barnstorlek såklart) med skeden i ena handen och muggen i andra. Hon åt själv! Hon blev så stor helt plötsligt! Vad hände? :) Jag blir rörd nu märker jag.

Efter lunchen la jag henne i vagnen och vi gick en promenad till ålidhem där vi köpte tvättmedel. Maskinerna rullar på nere i tvättstugan och snart kommer Janne och lägger in bänkskivorna i vårat kök!! Åååååh jag är så glad :D


Jag och myran ska åka på maxi och handla senare idag och efter DET ska vi till Naima i sävar. Tänk imorgon är det hennes sista arbetsdag på iaf ett år :) 2 veckor kvar till BF (beräknad födelse)

NU har myran sovit i två timmar.. hon vaknar nog snart!

Kram på er!


Vällingläge


Bena i kors ska det va´!


Tredje dagen på förskolan!

Det har gått jättebra idag också. Hon är så duktig på att ta för sig och hon går runt och roar sig själv utan att jag måste vara med. Efter en halvtimme skulle vi säga "nu går jag iväg en stund, men jag kommer snart tillbaka" till våra barn och vara borta i 20 minuter, det gick galant för lilla damen. Tyra hade sittit och tittat i en kattbok och sagt "titta där" och var hur nöjd som helst.
Under lunchen var dock leksakerna mer intressant än maten och hon vägrade sitta på stolen. Vi får se hur det går vid lunchen imorgon när vi föräldrar ska gå iväg och dom får sitta med fröknarna. Fröken sa idag att det brukar gå bättre om man inte är med, vi får se :)


Just ja, innan lunchen var det samling och sångstund. Vi sjöng "Björnen sover" och fröken tog fram en liten nalle, då ylade Tyra till och gick fram och kramade den, haha!


Nu ska vi smaska clementin!

(Jag vet jag är dålig på att lägga upp bilder numera men det kommer sen)

Blanda i vad du vill - brödrecept

Standardrecept


7 dl mjöl av valfritt slag, men gärna hälften vetemjöl
4 dl fil
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt


1. Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en bunke. Häll i fil och rör om. degen ska bli som en klistrig gröt.
2. Smörj en avlång brödform med rapsolja eller lägg i ett bakplåtspapper. Töm över degen i formen.
3. Ställ brödet i mitten av ugnen och låt det gräddas i 40-60 minuter på 175° värme. Låt det sedan svalna på ett galler.



Tips!

♦ Riven morot ger brödet sötma och extra fiberrikt.
♦ Frön och nötter. Hackade pumpafrön, mandel, valnötter, sesamfrön och linfrön.
♦ 1 dl lingonsylt/sirap gör brödet saftigt och lite sött. Öka mjölmängden med några matskedar.
♦ Russin, aprikos, fikon, dadlar. Öka mängden salt med 1 tsk salt så det inte blir för sött.



Rågkross och russin!



Jag har bakat bröd med rågkross och russin i. Gott gott!




Hur gick det på förskolan idag då undrar du.. jo det gick bra.
När vi kom höll nästan alla barn på att åka i rutchkana och Tyra blev lite fundersam och blyg så hon blev mammig för en stund men det gick snabbt över. Vips så gick hon iväg och började "laga mat", när det blev fruktstund vägrade hon nästan lägga undan de 3 besticken och 2 tallrikarna hon hade i händerna, men när hon såg clementinen satte hon sig ner och åt, gullungen!! En av fröknarna tog fram målarfärg så barnen skulle få göra handavtryck men Tyra ville inte ta på sig förklädet för då var hon ju tvungen att släppa besticken igen, haha.
Hon får även många vuxna att skratta när hon ska stå på huvet (fast med båda fötterna på golvet såklart).


Jag har även skickat iväg CV och vi får hålla tummarna nu.
Nu ska myran få lunch!
Hejs!


Clementinfrossa

SÅ himla gott. Dom är stora, saftiga och goda!
Tyra sover sen en timme tillbaka och det är inte så konstigt med tanke på alla intryck hon fått idag. Roligt även att folk frågar hur det har gått för henne idag, det uppskattas.

Lääängtar till imorgon då vi ska till förskolan igen :)
Hoppas att namnlapparna till kläderna kommer snart för det lär ju ta ett tag att märka allt.


Nu ska jag fylla i lite papper sen se Ullared som redan har börjat.
Hej hej!


Första dagen

Det gick jättebra på förskolan imorse. Hon strosade runt överallt och var hur nöjd som helst. Hon älskar att sitta i knät och speciellt nöjd numera när hon kan "rada in" baken för att sen backa och sätta sig nästan var som helst :) så när det blev en liten fruktstund satte hon sig hos fröken som delade ut frukten i skålar och tittade nyfiket på alla barn som smaskade i sig frukten medan hon själv totalt glömde bort sin banan som höll i sin hand, så söt :)
Hon brydde sig inte mycket om jag var där och eftersom hon var så nöjd hela tiden höll jag mig i bakgruden och när hon väl såg mig log hon mot mig och fortsatte leka :)
Blir kul att se hur morgon dagen blir :)

Nu har hon vilat en stund och fått i sig blodpudding och lingonsylt, smaskens :)

Imorgon efter förskolan ska vi gå till Strömpilen för hon behöver fler långärmade tunna tröjor. T-shirt känns lite för kallt att ha på sig där, det är alltid småkallt på förskolor.



Namnlappar!



Eftersom jag nu måste märka alla Tyras kläder så hittade jag en hemsida www.markmaster.com där man kan beställa namnlappar.



Självklart ska hon ha en kisse på sina lappar :)





Söndag

Idag har vi promenerat till mina föräldrar.. både dit och hem :) jag känner mig väldigt duktig! Tyra sov hela vägen dit och halva vägen hem. Hon var så skönt inbäddad så det var inte så konstigt att hon sov :) det var ju så himla fint väder idag, 12 ° så jag ben bara flög fram.


Någon har skrivit "SNÖ" på marken :) så man vet liksom!


"Sakta vi går genom staan"



När vi kom fram blev ju bjudna på plättar, sylt och glass. Tyra busade med gammelmormor genom att lägga huvudet på sne först till höger sen till vänster sen skrattade vi alla gott. Det är en grej hon går runt och gör nu :)
Tyra är så otroligt duktig på att roa sig själv nu... det är kul!

När vi kom hem städade jag köket. Tog bort verktyg och "tog fram" köksbordet eftersom det varit en arbetsbänk. Köket är inte klart för er om undrar men det blir det till slut :)

Imorgon är det 25 oktober och det betyder Tyras första inskolningsdag på förskolan. Kl 8.:45 ska vi vara på plats, mest för att titta och bekanta oss antar jag och vi är där en timme.. sen blir det en lååååååångpromenad. Jag blev så taggad idag.


Nu hoppas vi på en god nattsömn så återkommer jag imorgon :)
Gonatt!


Shopping!

Hej på dig som verkar vara lite nyfiken på vad vi har gjort idag!

Jag och mamma lämnade myran hos morfar och gick till Nolia och loppisen. Vi mötte Naima, Henrik och Tristan på vägen in och dom sa att vi skulle ta ett djupt andetag innan vi gick in för det var så himla mycket folk så man såg nästan inte sakerna som var till salu. Men vi kom iaf hem med en matstol till Tyra som man hakar fast på bordet, perfekt om man hälsar på någon som inte har en barnstol, en kattbok och en söt liten jeansryggsäck hon kan släpa runt sina leksaker i :)

Sen gick vi hem till Brogatan och drack kaffe. Vi behövde lite energi till stadsrundan där vi köpte:


Tyra-bokstäver, men dom ska hon få i julklapp
(Schyy, säg inget till Tyra)


En rosa ryggsäck till förskolan




Tyra fick en liten plankstek eller en tallrikstek får vi väl kalla det där :)


Min plankstek :)



 Nu ska vi mysa framför tvn!


Min allra minsta kärlek har kommit hem!

Min dator är tillbaka och den fungerar jättebra. Jag är så lycklig för det lilla numera :)
Det börjar pirra lite i min mage inför inskolningen på måndag men jag får väl hoppas på det bästa.. att hon inte skriker hysteriskt när jag ska börja lämna henne där.


Sen till en typisk grej. Naima jobbar nu bara en vecka till innan hon blir mammaledig. Hon frågade idag om jag och Tyra ville följa med till badhuset nästa fredag...... Åååh, man vill bara springa iväg och gömma sig!!! Då har ju Tyra börjat sina längre dagar på förskolan. Vi får åka någon helg istället. Det blev lite otajmat med våra barn :) sen när deras andra barn börjat på dagis ska väl vi har nr två... nej.. nu lugnar vi oss! Fast jobb och större boende innan nummer 2.

Tyra sover som en liten gris medan Jonte och Krille spelar hockey.. Jag är ruggigt trött och ska tvätta och lägga mig! Blir att kliva upp tidigt imorgon... det gäller att vara först i kön till loppisen ;)


Bjuder på en gammal bild på Tyra.. oj så mörk hon var! :)


Natti natti


Idol



Åh gud vad bra Minnah var ikväll!!
Go go go!




Den perfekta julklappen till mig i år!








Filippa K


Helgen är på ingående..

Fredag idag... nice ;)

Jag och Tyra bjöd Naima på spenatsoppa med ägg till lunch.. det blev en succé. Tyra matade mest bordet om man säger så, men dom skedarna hon väl fick i sig gillade hon iaf :)
Jag har förberett lite till middagen nu, köttet kommer snart karln hem med och vi får Jonte som middagsgäst. Naima berättade att det är barnloppis på Nolia imorgon mellan 11-15 så jag och min mor will be there. "Barnvagnar undanbedes" så morfar får agera barnvakt.. man hittar säkert en och annan julklapp iaf :)


Mysunge!


Idol kl 20. Du missar väl inte det?
21:30 Cirkus Möller... sooom jag har saknat Sean Banan och "Roooooompaaa" :)
Jag tror att Mia kommer sitta som klistrad framför tv´n ikväll ;) hehe


Jo, igår klippte jag lugg på Tyra (igen).. ska fota henne sen så ni får se :)


Trevlig kväll på er!


Clementin-time


Stora tjejen kan själv :)


Jag lyckades!!!!



 
inbakad fläta runt huvudet :)
mängda nöjd!



Foton vid sjön!


Eftersom det är mängda soligt idag så tog vi en härlig pomenad.


Snygg-Tyra i nya jackan och täckbyxorna (som inte syns på bilden) hon fått av sin kära farmor
(oj, vad lång lugg Tyra har)











Ja men då var det torsdag igen och snart helg. gud vad skönt!
Efter jag druckit min andra kopp kaffe ska jag ta tag i torsdagsstädningen.. bäst att passa på medan myran sover.

Åh kväll är det veckofinal av halv åtta hos mig.. vad mer? jo Robinson. Jag är så less på Robinson, kan tv4 inte visa något nytt istället? Jag får se Grannfejden på 3:an istället.. det tycker jag faktiskt kan vara bra! :)
Men ni missar väl inte Hellenius Hörna klockan 21:30? :)

Vi gick förresten förbi Tyras förskola och det känns så himla roligt att hon ska börja. Det stog fyra barnvagnar ute så jag antar att det var vilostund för dom som låg där i :)



Bye bye!


Jessica



Wiho, vi hittade äntligen en dag då vi kunde ses och det blev idag :)


Tyra fick dessa smarriga leksaker :)





Vad kul att äntligen träffas. Vi hade lite att ta igen om man säger så :) det var bara våran Annica som fattades!


Personalen från förskolan ringde imorse. Kl. 8:45 på måndag ska vi befinna oss på Lilla Sjöfrun och Tyas avdelning Droppen :) min stora tjej! Det känns jättebra. Jag skulle få ett mail imorgon där vi får mer info om kläder, rutiner m.m.
På lördag ska jag, mamma och Tyra gå på stan och då måste vi köpa en förskoleryggsäck/väska annars tror jag hon har det mesta som kan behövas till förskolan.


Nu ska jag och myran busa!! :)

Tack för idag Jessica!!


Just nu





och







Lyx!




Tacos är du egentligen helgmat (tycker då jag), men det var vad dagens middag blev och gissa vem som åt mest? :)






Tyra är så glad och sprallig nu och det är så kul att se.

Krille jobbar över ikväll så vi ser ju när han kommer hem men nu ska jag och myran mysa ner oss i soffan och se förkväll :)



Lägenhetsvisning

Hej på dig!


Det är så skönt nu när Tyra äntligen blivit frisk. Nu leker och sover hon som vanligt igen :)


Nyvaken tjej

Jag tänkte baka idag (igen, jag vet men det är kul) men det ska då alltid fattas något. Jag skulle vilja ha alla bak ingredienser hemma +  att det aldrig finns något utgångsdatum på dom, tänk vad bra det hade varit.
Vi har då varit ute på en blåsig promenad på förmiddagen så frisk luft har vi fått men Tyra ville inte vila så hon får väl en powernap nu snart :)


Igår när vi kom hem från Lycksele mötte vi upp mina föräldrar på Öbacka Strand och tittade på en lägenhet. Dom är inte billiga!!! Det var iaf kul att få se en lägenhet där.






Vi passade även på att spana in resecentrat för Botniabanan.








Bäst att lyfta henne till sängen innan hon somnar :)


Lycksele (djurpark!)

Ja, det var ju tänkt att vi skulle gå på djurparken men förvånade blev vi när vi kom fram och det var stängt för säsongen och öpnnar igen 22 maj. Vi kunde ju inte direkt vända hem igen utan begav oss till stugan vi hyrt. När vi kom till receptionen var den stängd. Var detta ett skämt eller? Men på en stor reklamskylt fanns det ett nummer man kunde ringa och personalen inte var på plats. Vi ringde och det kom en kvinna som gav och nyckeln och vi var bara tvungena att fråga vad hon hade för tips på "aktiviteter" som fanns där. Hon svarade snabbt - djurparken kan ni ju gå på. Vi berättade att den var stängd och det tyckte hon var konstigt, för den brukar ha öppet året om. Aja, vi åkte till stugan och "flyttade in".





Fin stuga med underbar utsikt

Sen åkte vi till Dollar-Store och shoppade lite "nödvändigheter" ;)




Katter till myran som vi ska sätta fast på väggarna i hennes rum
30 kr, billigt :)

Vi åkte och handlade kött och gosaker till middan sen försökte Krille grilla men engångsgrillarna var inte bra, grillvärmen fick vi aldrig så det blev stekpannan men det blev hur gott som helst. Majskorlvar, min potatissallad och sås.. mums! Tyra älskade också maten :)


Mys-ungarna!


Vi spelade Uno


Ja vi blev besvikna över djurparken men vi hade himla mysigt ändå :)
Tack för i helgen!




Wihoooo!!!



Febern lyckas hålla sig nere och titta så nöjd man kan vara




Vill du pröva min tandborste?


Jag har nu bakat en kaka till efterrätt imorgon. Håller nu på med potatissalladen, min pappa var snäll och handlade några grejer jag saknade, vinterdäcken är nu på plats och snart kommer karln hem...

sköööönt med fredag!
ikväll blir det mkt värmeljus vill jag lova :)



Härliga fredag!




Det var så himla vackert ute imorse när jag vaknade så jag var tvungen att fota balkongbordet :)
Då var det fredag igen.. Tyra har lite feber.. stiger den över 39 grader idag åker vi in och kollar upp det, detta är olidligt!
 Har ditt barn haft feber i 6 dagar utan andra tecken på infektion? Låt mig veta.

Vi följer då inte med till stugan idag utan vi kurerar oss istället.. Jag har ju massa mat att laga också, baka kaka ska jag även.

Ikväll blir det att packa eftersom vi åker 8.30 imorgonbitti... men idol ska vi också hinna med!

Men jag återkommer säkert mer idag ;)


Vinterdäck

... eller hej :)

Idag var Naima här och åt lunch. Hon tyckte lasagnen var så god så hon ville ha receptet = kanoners. Tyra var mest nöjd när vi satt i hennes lekrum och lekte med henne och tänk att vi trotsade vädret och gick ut på en liten promenad bor till Tyras dagis. Det blåste fööööör mycket så vi vände hem, men frisk luft kan man ju säga att vi fick.. eller storm luft om du förstår vad jag menar. Vi planerade också maten så nu kan blir det att göra i ordning allt imorgon :)

Tyras temp ligger vid 38 grader och jag börjar bli orolig om det blir någon resa överhuvudtaget? Hoppas inte dagens promenad gjorde henne förkyld men hon behövde frisk luft. Lillstackarn har varit inne i flera dagar.


Eftersom det blev snöoväder idag så kom min pappa med den briljanta idén att byta däck på våran bil imorgon så Krille tar Saaben. Så följer jag och Tyra med morfar till stugan och fixar det.

Jag fick min nya mobil idag också och den var ju ännu snyggare i verligheten, jag är hur nöjd som helst!








Bilderna är inte från idag!




Nu har halv åtta hos mig börjat... oj oj oj! skynda skynda!

trevlig kväll på er!



Jag ser det snöar...




  
Det var väl roligt hurra!


Snart kommer Naima hit på lunch och planering inför resan i helgen.



Myran nyvaken



Men du, vad det blåser ute.. huvva!
Vi som måste gå till affären idag.... brrr


Hej på´re!
 


- Det är normalt!

Efter att Tyra vilat idag så kom den höga tempen tillbaka, 39,7 varma grader och jag ringde sjukvårdsrådgivningen. Innan jag hittat rätt nr eftersom man nu BARA slår 1177.. inget riktnummer så fick jag äntligen prata med en tjej och hon sa att det inte var någon fara. Så länge hon dricker och att jag lyckas hålla ner tempen så tyckte hon inte att vi skulle åka in. Jag skulle avvakta till imorgon för 4 dagar med feber var inget onormalt.
Jag är jättetrött idag. Jag tänker och vill så mycket men ja, jaja, nog om det. 




Hon försöker leka


Så gott



Min gamla mormor har stickat dessa till Tyra!


Ikväll är det Bonde söker fru.. du missar väl inte det?  :D




Ut ska vi!

Tyras temp är 36,7 och jag, eller båda, börjar vara less på att sitta inne.. men vad ska man göra när man är sjuk? Jo, vila. Men efter våran tvättstugetid ska vi gå en promenad. En promenad bort mot Tavleliden och se om det kommit upp någon ny tjusig villa ;)

Fotbollen igår gick ju inge bra... Efter första målet gick jag och gjorde chokladmuffins :) lika bra det så nu har vi fika med oss till Lycksele. Jag ska även göra potatissallad, pannkakor och tekakor som vi ska ta med.


Sitter och funderar varför Tyras feber hoppar upp och ner. Läste nyss på internet att febern inte har med det att göra, men när hon fick första tanden hade hon hög feber och lös i magen, andra tanden lite feber och nu den tredje tanden har hon hoppande feber och lite lös i magen.. Tänk om hon kunde prata.. vad "enkelt" det vore, iaf lite enklare. Hon kanske har tre-dagarsfeber igen? Får se om det kommer några prickar... jäkla ovisshet.

Nu går hon runt och sjunger och skrattat åt den lilla killen i Pampers-reklamen...
hej å hå här gäller det att hänga med :)
Får hon hög feber igen får vi ringa doktorn.

nä, ner till tvättstugan igen...

Fotbollskväll


Ikväll är det fotboll som gäller.
Det var lite tokigt av Tyra att somna för en timme sen men hon är ju sjuk så det är beviljat.. jag har lyckats hålla ner febern nu så det är ju hur bra som helst.
Jag fastnade framför tv´n för Svt visade Änglagård, andra sommaren.. var bara tvungen att se den igen :) jag kan den nästan utantill men jag är en sån där typ som gillar svenska filmer..jag vet, jag har dålig smak.
Men på tal om film så såg vi Love Actually igår och vi höll på att skratta ihjäl oss :)


Jag har tvättat sängkläderna också så nu doftar det underbart, ljuvligt och friskt här inne. Bara så att du vet :) jag har även skurat golven och skurat badkaret så ikväll blir det ett varmt dopp där i.


Trötta tjejen


Snart kommer Krillen hem och jag ska reda ihop någon middag.. jag är sugen på sallad!


Önsketänkande!

Jag skulle ju promenera igår men det blev inte så. Handling på Maxi inför Lycksele-resan och ta hand om en sjuk Tyra blev det istället. Hon kräktes i soffan och sängen men idag har hon än så länge "bara" feber 38,7.
Det var tänkt att Jessica skulle komma idag men nu blev det inte så denna gång heller, bättre lycka nästa vecka :)

Tvättstugan hade ju varit perfekt idag men den är fullbokad till klockan 22 ikväll, sånna här gånger är det bra att ha tvättmaskin i lägenheten :)

Tyra sitter i soffan och ser "I drömmarnas trädgård" och säger "titta titta" men hon somnar om vart annat lillhjärtat!



Tyris 6 veckor gammal
Nostalgi kallas det :)


Ska, ska och ska!

Ikväll är det min tur att träna.
Efter middagen är det jag som ta på mig träningsdressen och går en rask promenad. Bara jag :) dumt bara att jag lämnade tillbaka stavarna till min mamma.

Tyras temp låg på 40.0 tidigare.Spännande med barn och feber.. hon ska ändå leka och tjoa som vanligt men med en aning rödare ton på kinderna. Hon är tapper min lilla tjej. Hon får då i sig mat och vätska så det är ingen fara.




Lägesrapport!

Hallå!

Natten har varit otroligt lugn med tanke på hur jobbigt det var för henne att somna. Hon skulle somna på mig och det gick iofs snabbt men hon ville sova på mig också, självklart gick det bra tills hon somnade hårdare och då la jag henne i sängen. Imorse vaknade hon med 39,4 i feber så nu är det alvedon och soffläge med barntv som gäller.


En varm liten prinsessa


Vi hade tänkt oss ut i lekparken men det går ju inte, hon får mysa i soffan så ska jag ta och städa lite istället.

Nu ska vi ta och äta lunch.


Det blir inte alltid som man tänkt...



Vi märkte igårkväll att Tyra var trött och gnuggade sig väldigt mycket i ögonen. Fingrarna hade hon i munnen nästan hela tiden och nu ligger hon i 39 graders feber lillstackarn. Det måste ju vara tänderna. Hon är nerbäddad i våran säng nu och har fått en alvedon.. hon småsnarkar och är så söt.

Vi hade ju tänkt ha en till dag med mormor och morfar men det blir inte alltid som man planerar.
Krille är och spelar match i Vännäs men han kommer nog hem snart.



Det blir sill och potatis till middag.. gud så gott!!

Hejs!


African Culture Day

Idag var det African Culture Day på Hamnmagasinet och där mötte vi upp Naima och Tristan. Tyra lämnade jag hos mina föräldrar för hon var så trött. På Hamnmagasinet fick vi se Heidi´s dotter Michela som hade dansuppvisning. Herregud vilket drag det blev när dom började trumma på sina stora trummor och tjoade och tjimmade :)


Naima med Tristan som tyckte det var en aningen hös musik





Heidi





Efter det åkte jag Naima och Tristan till Jula. Där köpte jag en lurvig rattmuff till bilen och Naima köpte en utelampa till deras nya altan. Jag blev sen skjutsad till Hissjövägen och Patrik där Krille var och kopplade el. Vi drack kaffe och surrade på.. Nina, Jocke och Alicia kom även förbi, trevligt trevligt att träffa dom :)

Seeeen åkte vi hem till mina föräldrar och åt middag


Nu passar den fina klänningen Tyra fick av min kusin :)



Tyra älskar sin hare  :)









Nu ska vi se film!


En till rocker har lämnat världen...


Krille kom just hem och berättade att Gotthards sångare, Steve Lee, omkom i en motorcykelolycka i tisdags.
Nu ska vi hedra hans minne genom att bara spela Gotthard-låtar hela kvällen!








Då var det roliga slut...

Och med det menar jag att det går inte att ha pippilotter på Tyra längre, det går att sätta dit dom men hon sliter bara av sig dom.. hon är ju sååå fin i dom men nej, det är hon som bestämmer :)

Idag regnar det och det är ju inte så kul.. blir nog att hacka bort mer fix i köket.

Det absolut bästa med den här dagen är att jag gjorde en makaronilåda till middag igår och det blir även dagens middag. Det är ju så barnsligt gott!!! + att vi slipper göra middag ;)


Det var några ord från oss..
vi hör av oss!


Måndag??

Eftersom vi kom hem från Mjösjöby igår (vi är ju mest där på helgerna) så jag har måndag dag... känns helskumt :) men jag blir så glad när jag tänker på att det är torsdag imorgon = snart helg :)

Tänkte bjuda på bilder nu:




Kaklet lossnade bra men då satt fixen kvar istället..




Kaklet lossnade bra som sagt ;)



Detta plus lite till har jag lyckats hacka bort idag.
Jag har fått blåsor i händerna, men det är värt det för köket blir ju färdigt snabbare :)

Vi for och lämna tillbaka min Samsung Galaxy idag och beställade en ny.. ja, den jag har skrivit om tidigare, Nokia 3710 :) en plommon-färgad!
Kaklet ligger nu i köket och väntar på att få sättas upp.. men först ska bänkskivorna på plats!

Krille kommer nog snart hem från kvällen innebandymatch, Tyra sover sen nån timme tillbaka och jag känner själv att det är dags för sängen :)



Imorgon är det en ny dag med nya möjligheter och äventyr.

Hej på´re!!


God morgon!


Vi är uppe eller vi ligger i sängen och mys. Krille är på jobbet och jag tänkte överraska honom lite till han kommer hem, nämligen att ta bort all fix som sitter kvar i köket. Det är lite svårt att laga mat dät nu mn jag tänkte göra en stooor lasagne som vi kan värma i micron några dagar framöver.. det ordnar sig!
Efter middan idag blir det att lämna igen mobilen på Onoff och hämta kaklet.


Vi åkte förbi lilla/stora Maja igår och gav henne present och vi fick go fika :)


En trött 1-åring med sin pappa!



Tyra har ju suttit på farmors löpmaskin de senaste dagarna och tänk att Mia och Daniel också hade en, vilken lycka :)


Vi kan ju höras, eller? :)
Hejdå iaf!


Bilder till Rose :)











Det är inte klart än, men här ser det ut nu!


Nya gästrummet


Tobbe och Annicas nya sovrum






Det kommer fler!

Tyra sov oroligt igår natt och det hade sin förklaring, en till tand :) nu en nedre framtand. Man får inte se den men jag kan inte låta bli att känna, hihi!

Vi har nu varit i Mjösjöby sen i söndags för Krille och Östen har haft eljobb här så jag och myran passade på att följa med. Vi har höststädat lite i lillstugan, hälsat på gammelfarmor Rut, ätit gott och busat med myran som INTE vill vara still. Igårkväll gick och runt och kastade en runt en stor volleyboll hur länge som helst. Hon är en liten tjurskalle :)

Vi hade tänkt åka förbi 1-åringen Maja i Hörnefors på vägen hem idag men hon verkar lite förkyld, så vi får se om det blir något kalas. Annars har vi ju kaklet att hämta på Kakelhuset... kul kul :)


Nu ska jag fota lite här :)

Vi har bakat!










När jag fyllde år fick jag en sockerkaksform i form av en ros, prövade den nu och det gick över förväntan. Trodde den skulle vara svår att få ur formen men den föll ur snabbare än snabbast!!







+åpö.-m,..
dom där "orden" var från myran.. jag gissar att hon hälsar trevlig helg! :)





Läget är under kontroll!


Jag har testat att starta om min "supermobil" men det hjälpte inte. Jag testade då sim-kortet i en annan telefon här hemma och då funkade det minsann... nästa vecka blir det en ny mobil! Wiho!

Tyra går runt och äter clementin och jag bakar ännu mer tekakor :)
Vi hade ingen mjölk så vi fick gå ner till kiosken en sväng och på vägen dit såg Tyra två chiwawor och bokstavligen ylade av glädje, haha :)


Hittade en rolig bild som jag var tvungen att lägga upp, haha
fatta hur små dom där valparna är!

Nu har jag då skickat ikeabeställningen med Patrik och vi får hoppas att dom har allt hemma. Såg på hemsidan att dom hade fått hem roliga bakverk, grönsaker och frukter i tyg, vill så gärna att Tyra ska ha dom. Vi får se om det blir ngn tripp till Sundsvall längre fram. Bra julklapp förresten :)



Nätet är fortfarande nere!




Det går inte att nå mig på mobilen.. för övrigt så är mobilen exakt som när jag lämnade in den.
Jag blir galen!
Det tog säkert 2 minuter innan den förstod att jag ville starta den! Gah!






Längtar till jag får hålla i denna skönhet



12 timmar


Tyra har precis vaknat vilket innebär att hon sovit i hela tolv timmar :)
jag känner mig glad, pigg och självklart utvilad jag också :)

Åter till min mobil så tycker dem jag pratar med att det brusar och att det låter som jag är i ett trapphus när man ringer mig. Jag åkte till Onoff och fortsatte klaga, fick nytt sim-kort i hopp om att det skulle bli bätrre.. blev det bättre då? Jag vet inte för det gick inte att ringa under hela kvällen igår för Telia hade fel på nätet. Ska ta och kolla senare... eller rättare sagt höra senare.


Morgonmys

Vi behöver inte stressa upp idag.. vi ligger kvar och fredagsmyser lite till :)


Glöm inte och köpa korv :)



RSS 2.0