Första advent

Ja men hejsan!

Det är svårt att få någon julstämning när det inte finns någon snö men idag är det iaf första advent och eftersom vi hade sovmorgon imorse och inte hann äta frukost tillsammans så tände vi inte första ljuset förrän NU ikväll.





Igårkväll försökte Tyra ringa till farbror Jonte med termometern.......


Min fredagshumor!


Såg denna på facebook och var bara tvungen att lägga upp den!


Idag var vi och härjade på Busplaneten med Patrik, Sussie, Maja och Molly.
Man blir väldigt svettig av att vara där men vad gör man inte för lilla gumsan.
Hon blir modigare och modigare för varje gång man är där. Nu åker hon "den stora oranga rutchkanan" själv.
Hon har så himla roligt med sina "kusiner" och det är så roligt att se dom tillsammans :)

Nu väntar en helg på jobbet!!



Julmys


I jullådan hittade i ljuslyktan Tyra gjorde på förskolan för ett år sen.





NU är det julgardiner i alla fönster. Ljusstakar eller stjärnor pryder fönsterbrädorna.
Plastamaryllos står i min höga vas på tv-bänken och några små lyktor har fått sin plats.





NU: kaffe!


Dags att börja julpynta väl?

Minus sex grader idag, det syns och känns!
Jag och Tyra är lediga idag, och imorgon, och idag ska vi gå en promenad till apoteket och köpa salva mot min vagel i ögat. Så går det när man inte tvättar bort festsminket när man kommer hem från krogen. Jag har 1½ öga.

Efter att Tya föhoppningsvis har vilat ett tag ska vi hämta julkartongerna uppe i på vinden och göra jul här i lägenheten, som jag har längtat. Allting blir så mycket mysigare och lite snö på det så är man i stämning.


Åh i helgen hade vi personalfest, så himla härliga tjejer jag jobbar med. Synd att inte alla kunde följa med ut på krogen och skaka rumpan men det kommer väl fler tillfällen. Chefen hade bjudit hem oss på buffé och hur gott var inte det då? :)


Ne om jag skulle ta och starta den här dagen. Har fått lite klagomål över mina dåliga uppdateringar här så idag ska det fotas :)

Små tassande steg

Inatt vid tre-tiden vaknade jag av små tassande steg ute i vardagsrummet/hallen. Tyra hade vaknat och tassade själv in i vårat sovrum och det var så mysigt när hon kröp tättintill mig och somnade om. Jag log!

Idag är det fredag, jag är ledig fram till kl 16 då jag ska cykla ner till jobbet. Ynka tre timmars jobb men jag är glad för varenda timme jag får ihop. Jag har hunnit städa badrummet och kör diskmaskinen för fullt. Här ska bli fredagsfint!

Tidigare i veckan rensade jag i Tyras garderob, det slutade så här:


Välbehövligt, man såg knappt vad som fanns där inne men nu är det snyggt och var sak ligger på sin hylla!

Igår skulle det egentligen vara fotografering på förskolan men det blev inställd, nytt datum är 21/11. Jag fick hem ett brev där det stod att jag kunde logga in på stjärnstudio.se och registrera mig innan fotograferingen så skickar dom en bild till min mobil, direkt efter fotot tagits, helt gratis. Tänk hur spänd man är den dagen dom ska fotas och vilken tid det tar innan man får hem alla foton och nu får man det direkt i mobilen.. blir kul att se om det fungerar :)


Trevlig helg på er!

En tjej som inte ville sova, MEN...

Tyra var omöjlig att lägga igårkväll. Hon ville INTE sova, inte ens i sin nya säng men vid 22 (galet, jag vet) somnade hon brevid mig i min säng, jag bar över henne till sin säng och hon sov hela natten fram till kl 08 imorse. Tyra är ju som en mask när hon sover men jag upplever att hon behövt mer plats när hon sover så spjälsängen åkte ut i rättan tid. Hon låg tvärs över sängen imorse när jag kom in till henne så nog behöver hon plats alltid :)

Vi har just nu morgonmys i soffan och våra täcken blir kojor.


Skulle egentligen vara ledig idag men hoppar in extra några timmar senare idag $$$


Kollegorna på mitt jobb ska få något barnsligt gott att sätta tänderna i idag:




Påväg till Malou och Malin för lite efterm...

foto0302 (MMS)

Påväg till Malou och Malin för lite eftermiddagsbus!


Ut med spjälsängen och in med storsängen!

Idag har både jag och Krille jobbat så Tyra har fått mysa med mina föräldrar. När klockan började närma sig 16 (då jag slutade) kom lilla Tyra och och sa: HEJ MAMMA med vääärldens leénde :) kunden jag tog betald av kunde inte hålla sig från att le och sa: ja ni var ju inte alls lika ;)
Vi åkte iaf hem till Tomtebo och gjorde middag. Krille rullade in lagom till maten var klar och det varå gott. Karré, potatisgratäng och mango-tomat sallad.
Tyra fick följa med mormor och morfar hem, hon strekjade inte någe utan sa bara hejdå och ställde sig vid hissen och väntade på att de skulle fara. Väldigt lättsamt :)

Nu till rubriken:
Vi har haft en extra säng uppe på vinden sen vi flyttade in och den har nu blivit Tyras "stortjej-säng" :) blir spännande att se hur lång morgondagens läggning tar. Hon lär ju tycka det är mänga kul att kliva ur den, men men man måste ju börja någonstans. Jag antar att det blir vi som får somna med henne där varje kväll men ack så mysigt det kan vara ändå!
Hon ska få fina textiler m.m. till sängen i julklapp så det kommer bli jättemysigt!

Nu: så mycket bättre!

Ha en mysig lördagkväll!


Till er saknade!



Idag skickar vi en exta tanke till er som inte finns bland oss längre!


RSS 2.0