Myskväll...

 
Trött tjej


Jag och Tyra har varit utan pappa ikväll och vi har busat, badat och haft myspys.
Tyra tycker det är himla kul när jag tar nappen av henne med munnen och smaskar på den som om det var min egen.. gud vad hon skrattar alltså :) Hon är så söt sen då hon ska ta tillbaka den och stoppa den i sin mun för då ändrar hon sig så stoppar den i min mun igen :) man kan hålla på i evigheter.

Det ska regna imorgon, iaf på dagen.. kul? nej!




Ha en trevlig Valborgmässoafton allihopa och ta det försiktigt med alla smällare!!




Promenera mera!

Det är så himla skönt att promenera och i förmiddags gjordes det med Melissa och Lewis. Tyra lämnade jag hemma för farfar Tobbe skulle komma förbi. Sören var även med och när jag kom hem hade dom haft kaffe med bulle-kalas :)
När dom åkte vidare mot diverse affärer putsade jag nästan alla fönster, bara Tyras rum kvar men hon sover nu så det passar sig inte att öppna fönstren då.
Jag hittade en Polly påse i skafferiet (hmm HUR har den hamnat där?:P) så jag har gjort choklad-polly muffins.. har aldrig gjort det förrut så det blir spännande och se hur dom smakar.

Det är ju bra att promenera när man bakar så ofta som jag gör ;)


God kväll!

Gud, jag borde sova nu men ett inlägg ska ni allt få ändå!

Åh gud vilken dag vi har haft. Klockan 10 imorse befann vi oss på Hissjövägen (Patrik och svärmor Annica), det blev en dag på stan och det blev lite shopping. Krilles skjorta orkar jag inte fota men Madde ville att jag skulle lägga upp mina nya kläder så jag gör det för din skull ;)


Valborgs outfiten :)

Det blev supergod middag hos Patrik också, stekt kyckling med egen potatissallad a´la Annica och mig ;) riiiiktigt god måste jag säga. När vi kom hem tog jag bilen till Maxi där jag handlade inför fredag... jag har precis rört ihop min supergoda cheesecake (som jag aldrig kan få nog av) som blir efterrätten då.

Imorgon förmiddag blir det promenad med Melissa sen ska jag skjutsa Tyra runt sjön på cykeln.. hon lär ju somna men jag kan ju njuta iaf haha :P


Ni får la ha det så bra så hörs vi :)


Cykel, Avatar och bebis!

Jag hade ju tänkt ha en innedag idag eftersom det både regnade och snöade imorse men så blev det inte.
Annica (farmor) var förbi en sväng idag och det blev träning med Tyra med gå-vagnen tills hon slocknade i Annicas famn, hehe.

Solen kikade ju, som ni säkert sett, fram nu på eftermiddagen så vi tog faktiskt tag i våran planerade uppgift, att hämta cykeln. Vi for självklart förbi Jula och köpte barnstolen + hjälm. Meeen det var inte jag som cyklade hem till Tomtebo sen utan det var Krille. Vet inte vad som flög i honom men han blev riktigt peppad på att cykla efter sin provsväng på pappas parkering :) Jag och Tyra åkte bilen tillbaka.. men först förbi Ica där dom hade Avatar på dvd så den ska vi se nu snart. Den är säkert inte lika häftig som den var på bio med 3D, men den var så bra!


Avatar



Gosan ska undersöka allt :)




Imorgon ska vi cykla, hihi!


Naima ringde för en stund sen och bjöd oss till Sävar på fredag.. lite grillning och braseldning vid ån där, blir mysigt.


Och stort grattis till Heidi och Freddan som fick en flicka igår kväll :)


Regn och rusk!

Våra planer blev inte som vi tänkt idag.. det blir en innedag idag känner jag. Min pappa skulle snällt komma hit med cykeln ändå så det blir att fara på Jula imorgon kanske :)
Nu ska jag renbädda våra sängar sen kanske baka ngt gott.. det är ju så kul att baka!

Igår tittade jag som sagt på hotell.. jag tittade i Luleå eftersom vi ska hälsa på Henrik, Emma, Kate och Louie i sommar och om dom inte har köpt hus innan dess så bor vi på hotell när vi liks har checkar :)


återkommer...

Cykel+barnstol!

Eftersom jag inte äger någon cykel så tänkte jag att eftersom min mamma tycker att hennes cykel går så trögt så testar jag och ser om den duger till mig, så imorgon vi åker och hämtar den :) är så sugen på att cykla runt sjön! Grejen är den att vi har ingen kula på bilen så vi får inte fast någon sån där cykelställning och den ryms säkert inte inne i bilen så Krille får köra hem bilen och jag får helt enkelt cykla hem till Tomtebo :) hoppas jag orkar trampa hela vägen hem :P
Sen ska ju Tyra få plats någonstans också så vi ska fara på Jula och köpa en barnstol till henne + hjälm såklart!


Godkänd och dessutom billig!



Ikväll var Tyra så söt.
Hon satt och lekte på ryamattan medan jag satt i soffan med fötterna på underskivan på soffbordet. Plöstligt så börjar Tyra pilla lite lätt under mina fötterna och gud vad jag skrattade och hon blev huur glad som helst :) gud vad hon skrattade och hon slutade inte kittla mig heller :) man blir så glad!


Förra veckan fick jag hotellcheckar, eftersom man numera har ett sånt där COOP MEDMERA-kort :) det är ju jättebra ju! Ska gå in på Coops hemsida nu och se vilka hotell det gäller.


Hej hej på dig!


Vi hittade bron!

Jag har ju varit lite kluven över var "Kinabron" är på Nydalasjön och idag hittade vi den :)
Det blev en promenad på en timme drygt, perfect!



Jag har fått för mig att den var mycket längre men här är den :)

  
Vi stannade till vid en grillplats och gav T lite gottis :)

Jag kände under promenaden att mina skor börjar ha gjort sitt så undra om man ska åka till Stadium nu och köpa sig ett par riktiga promenadskor.. såg på tv att det var skor till bra pris nu!
Passa på!!

K har träning ikväll så det blir att se Håkans Bar med myran istället :) det programmet är ju hur kul som helst.
Klockan 20:00 på kanal 5 ikväll.. det får ni inte missa!



Årets första mjukglass

Idag har vi umgåts med Tyras mormor och morfar heeeela dagen. I förmiddags blev det en promenad runt broarna och Tyra vägrade att ligga och sova.. eller hon fick somna sittandes och tillslut kunde vi lägga henne ned :) Vi åt ju årets första mjukglass på torget också.. guud så gott det är. Jag och mamma var in en snabbis på Polarn o Pyret och såg vilka gummistövlar Tyra ska ha nästa år, så himla söta :)
När vi kom tillbaka hem så var min pappa och K och hämtade gammelmormor Tora.
Vi drack kaffe och åt go bullar :)

Tyra visade upp sina kryptalanger och självklart så hamnade hon i sigges (katten) vattenskål så det blev att torka golvet lite snabbt :) det gäller att vara med i svängarna nu för hon är sjukt snabb!
Vi åt goda fetaost fyllda köttfärsbiffar med rotsaker till middag och fruktsallad till efterrätt..GOTT!

På vägen hem for vi förbi Patrik för en till kopp kaffe och bulle så nu har man lite magknip men gott var det..

~~~

Inatt sov hon ju även HELA natten 21:30-7:30.. hon vaknade en gång vid 01 tiden men hon somnade om lika snabbt så hon verkar ju trivas i sitt rum :)


HEJ!



Nu ska hjärtat bada!


Stan

Idag var det stan och Strömpilen som stod på schemat det blev detta som jag fick med mig hem:


 

Mysig jacka har T fått av sin mormor
(ja, hon har klöst sig under ögat)


K har fått sig lite nytt också!


Den här har min faster Birgitta gjort till T :)



Ikväll blir det mys.. jag är helt mör i kroppen :)


Trevlig kväll!






Bra låt och Sävar!

Rihanna - Russian Roulette
SÅ bra låt!

Har precis kommit hem från en myskväll hos Naima, Henrik och Tristan. Krille och Tyra lämnade jag hemma.
Jag och Naima hade en liten nostalgistund för vi tittade igenom gamla bilder från 2007 till nu och det blev många skratt vill jag lova :)
Imorgon ska vi (jag och Naima) mötas upp på stan och ta en kaffe efter hon har jobbat. En sak jag inte får glömma är att köpa en nagelsax för den vi har är inge bra.

Nu ska Tyra få kvällens andra dos av välling sen ska vi alla sova :)


God natt


Förmiddag bestående av städning



På förmiddagen har jag gått an med skurtrasor ska ni veta. Jag har torkat av hela matgruppen i vardagsrummet och det behövdes vill jag lova.. svarta fingeravtryck typ över allt så nu ser den som ny ut :) Har dammsugit och moppat överallt så nu är det helgfint här.
Tyra har fått sin förmiddagsvila och nu ska hon få lunch...

återkommer :D


Vattenmelonen.

Då var det kväll igen och jag är ensam.. eller Tyra sover och K har ju träning (den började kl 19 inte kl 17) :) Jag sitter och diggar Lady Gaga - Bad Romance. Jag hörde den i bilen i förmiddags när jag ensam var och handlade lite + lämnade tillbaka en tapetrulle.. gud vad jag spelade hög volym :) inte ofta man får göra det nu med tanke på att Tyra oftast är med. Det kom då en grym vårkänsla i kroppen när man fick köra på bar mark också.

Jag håller på att läsa en bok nu, Marian Keyes bok "Vattenmelonen". Handlar om en kvinna (Claire) som efter ett fem-årigt förhållande blir lämnad av sin man (James), och inte nog med det utan han berättar det samma dag dom får sitt första barn, en liten flicka. Han har blivit förälskad i grannfrun två våningar under och dom planerar att gifta sig. Jag lever mig verkligen in i boken och man tror sig förstå hur Claire känner men njaa svårt ändå.. man blir iaf frustrerad nå grymt. Har inte hunnit så långt än men det är riktigt mysigt att ligga och läsa :) man har verkligen inte tagit sig tiden att läsa förut så kom gärna med tips på bra böcker :)



Present!


Tyra har fått en lära-gå vagn av farmor och farfar :)


Gosan leker i sitt rum!

Idag hade vi som sagt besök av farmor och farfar som hade med sig denna fina present till lilla sessan. Hon såg väldigt fundersam ut över vad hon skulle göra med den för hon slog mest på handtaget, hehe.

Krille har träning om en timme och jag har precis tagit ut lasagnen ur ugnen.. det luktar så gott!






Imorgon kommer min pappa och storebror med en bokhylla till Tyra. Det blir kanon att få in alla böcker där eftersom dom just nu ligger utspridda på golvet. Måste bara få in en av garderoberna i klädkammaren vilket kommer bli kvällens projekt när K kommer hem från träningen.

***

Dagens fråga är:
Vad gör alla på valborg i år?


Idag


Vi har promenerat och Tyra fick användning av sina glasögon ;)


Jag har fått upp en hylla i sovrummet :)



Kvällsbesökare!

Igår efter middan gick vi till Melissa, Peter och Lewis och drack kaffe och surrade lite. Vi hade tänkt gå en 45 minuters promenad (ett stråk dom har) men Lewis var inte riktigt nöjd i vagnen så det blev en sväng ner mot sjön istället sen skiljdes vi åt men jag och Krille gick en extra sväng för det var ju så himla härligt väder :)


Papporna styrde vagnarna :)


När vi kom hem busade vi i sängen medan pappa såg fotboll :) ser ni tjejen som klättrar på min rygg?


och här fick man sig en puss :)


Nyvaken tjej imorse i väntan på gröt :)

Nu ska jag baka :)


...


Tyra har fått sig ett par solglasögon och fingervantar idag!

  


I skrivande stund kan jag nu meddela att Tyra kryper även framåt!!


Full rulle

Inatt hade ju Tyras sin första natt i sitt eget rum. Hon sov som en stock mellan 21-01 då hon vaknade med ett skrik, K gick dit och lyckades söva henne och hon sov kanske en halvtimme till sen tog jag över. Gick runt med henne men hon bara skrek.. mat? ok sen sov hon mellan oss resten av natten. haha det kommer ta tid innan hon sover hela nätter i sitt rum känner jag.

Idag klockan 10 hade vi tid hos mäklaren för att fixa med deklarationen, gick himla smidigt. Sen till banken där jag hade en utbetalning att fixa, sen hem och lämna Tyra och Krille eftersom jag heeeelst handlar på Maxi själv :) lugnt och skönt och nu har vi mat så det kan inte bli bättre.




Tyras sovdel typ :) blir att sätta upp sänghimeln och blomlampan jag köpte på ikea så får hon det riktigt mysigt!
Har inte fått i ordning resten av rummet så ni får ett smakprov här.
Vi är riktigt nöjda :)


Nu ska jag läsa lite skvaller :)


Busen

Så här går det om man lämnar Tyra i två sekunder :)

  


Eftersom K varit borta hela dagen och jag inte haft något att göra så har jag SJÄLV lyft ut Tyras säng ur vårat sovrum och ställt in mitt skrivbord och kopplat in min dator.. det tycker jag var bra gjort :)
Solen skiner här på Tomtebo men när man norrut så ser himlen väldigt mörk ut.. är det askmolnet kanske?

Nu ska lilla gumman få något i lilla magen!




Eget rum!

Det blev ingen målarfärg igår så Krille ska till Nordsjö Idé&Design idag och köpa så vi blir klar någon gång :) Tyra ska alltså få eget rum ikväll. Blir spännande att se hur natten blir, hur mkt hon vaknar och så men det är ju en del av livet :) att sova i eget rum alltså. Ska även bli kul att få tillbaka min dator och skrivbord, som har stått och dammat i vardagsrummet, för det ska ju in i vårat sovrum.. jag känner att det här kommer bli jättebra!



Då var det bara att börja rensa alla bord :)


Mammagos


Pappagos


Myran fösöker ta kameran :)


Jag ska fota Tyras rum ikväll då det är möblerat och så:)


Uppställning!

Igår var vi och grillade hos Naima, Henrik och Tristan. Det var huuur gott som helst, vi grillade även majskolvar och jag och Naima åt oss typ mätta på det innan vi ens smakat på köttet men såklart så rymdes det också, det var ju grillat ;)
Tristan är så förtjust i Tyra så han blir helt till sig. Han säger hela tiden att hon är så fin och söt och att hon är hans tjej och ingen annans. Det gulligaste var ändå när Tyra låg och mös i Krilles famn och jag satte mig brevid och sa: har du mysigt lilla gosan? Tristan fnissade och sa "gosan?" "Tyra-gosan" :) sen fick hon heta det resten av kvällen. Han satt även och lekte i vardagsrummet medan Naima gjorde i ordning salladen och jag matade Tyra vid kökbordet då han kom helst spontant och kramade henne :) Synd att jag glömde kameran bara......


Det hände en grej. En stor grej som gjorde mig rörd. När vi satt och drack kaffe lite senare placerade jag Tyra sittande på golvet brevid mig men där skulle hon INTE sitta.. hon ställde sig upp med hjälp av bordet, HELT SJÄLV! Jag fick en bild i huvudet då jag plockar bort alla finsaker ooch barnsäkrar allt :)






Gosan läser bok


Leker med pappas gamla leksakselefant

Nu ska vi ta och väcka pappa för vi måste ut och göra massa ärenden!
Ha en bra dag


Spackel och målning!

Det går bara fint för oss i myrans rum. Det måste bara köpas mer färg imorgon så är vi snart klar :) sen gäller det bara att veta vart allt ska stå och så.. lite barntavlor och annan fin barndekoration måste occkså införskaffas.




Står i soffan



Tittut




Tyras nya mössa som jag hittade på Maxi oc...

2010_04_15_14_37 (MMS)

Tyras nya mössa som jag hittade på Maxi och t-shirten har hon fått av sin snälla mormor :-)


Nu är vi igång med Tyras rum och det inneb...

Nu är vi igång med Tyras rum och det innebär inte bara massa spackling och damm utan också att min datahörna inte längre finns, så nu bloggar jag via mobilen, helt otroligt!:-) Vi har idag/ikväll spacklat och det ska bli kul att gå in dit imorgon och se hur många bubblor det är men då får vi ta det också:-) inte så mycket annat att göra. Vi ska även köpa färgerna till fondväggen (röd, orange och rosa). Btw så är vårat vardagsrum kaos eftersom alla grejer som stod i Tyras rum numera tar upp all golvyta utom där mattan ligger:-) man måste ju kunna sätta sig i soffan utan att ramla. Hoppas detta projekt inte tar allt för lång tid för jag gillar inte oreda... God natt!


Pics

  
  



Tjockt!

Idag har det varit mycket :) vaknade halv 7 av en ålandes dotter i sängen så det var bara att koka kaffe och ha morgonmys med HELA familjen. Vid 10 for Krille med min pappa och fixade med våra sommardäck så då jag kunde städa (som jag tidigare skrev) i lugn och ro.
Sen kom Jessica :) så KUL! Vi fikade bullar och kärleksmums och surrade på. Vi planerade att jag och Annica ska komma ut till henne någon solig varm dag framöver och det låter ju kanoners!!


Eftersom bullarna tog slut idag så slängde jag ihop två plåtar i eftermiddags :) hehe man börjar ju kunna det där receptet utantill - INTE bra! Men vad gör man inte för sina gäster? :P

Imorgon börjar mitt "nya liv" igen.. har kommit på vilket stråk jag kan ta här ute vad det gäller promenaderna man måste börja med igen :) tänkte gå längs sjön sen ta av vid "Kinabron" sen kommer man väl upp vid nydalahöjd eller är jag helt ute och cyklar nu? (Rätta mig gärna om jag har fel och HELST innan jag hinner starta imorgonbitti så det inte blir helt galet) sen följer jag kolbäcksvägen tillbaka hem.. tror det kan bli en bra sväng.. vi börjar så iaf :) Jag får INTE glömma vattenflaskan!


Jag har även bokat biljetter till Nordic Rock den 29 maj så vi hoppas att farmor och farfar fortfarande kan passa Tyra då :)


13 april!

Idag känner jag två stycken som fyller år :)
Mormor blir 91 år och storebrorsans tjej fyller 27 år!


Snart kommer Jessica och jag måste nu städa klart!
Myran sover på balkongen och vi har fått igång babyvakten så nu kan man städa i lugn och ro :)


Ha en bra solig dag!





Hörnefors och Ikea


I lördags var vi ju i Hörnefors hos Mia och Danne. Kanonmysigt och det gick jättebra att sova över..småtjejerna har inte riktigt förstått att dom ska leka än men dom tittar på varann iaf.. ibland haha :) får hoppas det blir bättre sen när dom blir lite äldre :)
Jag och Mia har då lite planer.. att försöka få våra karlar att inse att man måste ha husvagn..hur mysigt är inte det? :)
Tack för i helgen M och D :) detta gör vi om!




Då var man hemma efter en låååång dag.
Var uppe klockan halv 06 imorse och jag är så slut nu så jag tror att jag går och lägger mig efter detta.
Det gick iaf jättebra att åka lastbil med Jonas :) varenda lastbilschaufför vi mötte, som kände Jonas, såg ju att Jonas hade en tjej med sig i bilen så det var ett evigt ringande och frågande om vem jag var.. men när dom fick svaret att jag var hans brors tjej blev det genast ointressant haha :) så lätt dödar man ett skämt!
Lastbilchaufförer har ju en viss schargong om man säger så :)



Det blev iaf mycket smått och gott från Ikea



 


Soffbord i ek




Badrumshylla



Lite av det Tyra fick


Krille har skruvat ihop allt som skulle skruvas och jag är så nöjd :) Speciellt i badrummet för nu slipper jag ha saker längs golvet.. nu är det lättillgängligt för oss alla!

Tänk att jag ska få prova spackla i veckan.. :) Tyras rum är ju MITT projekt och jag ska göra det bästa jag kan!
Lilla damen somnade på pappas bröst för snart en timme sen och nu sover hon sött i sin säng..tänk sen när jag fixar sänghimmeln till henne med fjärilarna.


Imorgon kommer Jessica hit på fika :) hon kanske har med sig maia men det återstår att se.
det ska iaf bli kul. Var ju tänkt att vi skulle till Naima, Henrik och Tristan imorgon men bilen ska in på service och Tristan har en envis förkylning så vi ska försöka träffas till helgen istället.

Nu ska jag sova :)


Kvällstankar!

Ikväll har vi myst framför teven HELA familjen eftersom myran inte ville somna förrän typ 21-tiden och nu när hon har sovit i 2 ½ timme saknar man henne så man vill bara lägga sig bredvid henne och hålla om henne.

Det är ganska mäktigt hur mycket man förändras när man blir förälder. Alla tankar man har, hur man vill vara som förälder, gör man rätt eller gör man fel i olika situationer, hur ser våra liv ut om 2-4-6-8-10-år?, dagis, skola osv. Skola och sånt känns ju väldigt avlägset men vips så är man där också :) kan inte fatta att Tyra är 8 månader redan!!
Ikväll när vi satt och såg "Solsidan" så skulle ena paret föda sitt första barn.. jag fick sånt lyckorys i kroppen av att bara se lustgasmustycket typ :) Att få föda barn och att det gick så pass smidigt som det gjorde var det mäktigaste jag har uppvelt i hela mitt liv och är så tacksam för att allt gick så bra. Nu sitter man framför datorn på IKEA´s hemsida och tittar på inredning till dotterns egna rum... hade aldrig kunnat föreställa mig att tiden skulle gå så här fort.
Det är när man fått barn man inser hur snabbt tiden går..tycker jag iaf!




Nyfödd


  8 månader

***

 Imorgon ska vi övernatta hos Mia och Berga. Grabbarna har ju lagfest så jag och Mia + barnen ska ha myskväll :)
På söndag lämnar Krille mig och Tyra hos mommo och moffa i stan och är där till måndag eftersom Tyra ska vara hos dom medan jag räller runt på Ikea :) så det så!!

Gonatt gott folk!




Bus med farsan..

 

  



Trevlig helg från oss!


God morgon!




Hejhej


Idag blir det en hemmafixardag.
-Torka ur kylskåpet
-Moppa golvet i köket
-Stryka kläder
-Handla fredagsmysmiddag


Igår somnade Tyra på ett annorlunda sätt, med fötterna under huvudkudden och ansiktet riktigt ner-gosat i täcket. Jag hade inte hjärta att vända henne i till rätta och tänka sig att hon sov två timmar mer i den ställningen :)


Vår dag!



Vi har satt upp detta i vardagsrummet



Det har busats



Tösen måste alltid ha med sig ankan upp ur plurret


Har bytt lite gardiner också och hittade ett par vita tunna som jag satte i Tyras rum så nu sparar jag in lite pengar på IKEA ;) bra va? Känns faktiskt som den där listan jag gjort blir mindre och mindre men det gör som sagt ingenting, ska iaf bli kul att få åka dit men att gå ensam känns mindre kul men så blir det. Jag ska ju dessutom få åka lastbil dit..  en stor lastbil (tror jag)... det blir ju en upplevelse.


Ikväll ringde det i min mobil, det var Naima...trodde jag. Det jag hör är Tristan som frågar om jag är Tyras mamma och att han vill komma och leka med Tyra eller Tuja som han säger:) så på lördag blir det att bju dom på fika. Tyra är nog roligare att leka med nu också :) än om Tristan mest leker pussleken :)


Älsklingen har precis bjudit på popcorn och jag blev jätte törstig så nu ska jag hämta vatten :)



Gonatt


Triss, värsta greeeejen!

Igår var jag och köpte trisslotter.
-4 trisslotter, sa jag till killen i kassan.
-Vanliga eller ovanliga?, sa killen.
-4 vanliga trisslotter (jag tänkte ju på dom där dubbellotterna), sa jag.
-Nej, du ska ha ovanliga, sa killen.
-Jaha? Vad menar du?, sa jag.
-Du ska ha ovanliga lotter för där finns kanske 5 miljonervinsterna, sa killen och skrattade.
-Okeej, då tar jag 4 ovanliga trisslotter tack, sa jag och log :)

Lotterna var till Jonte och han blev ju glad över 75 kronor iaf :)




Min och Krilles bästa vinst :)
Tyra är här 2 månader.


Blomster


Nya köksbordsblomman
 
Då har Tyra en ny bilstol och den känns bra. Hon kommer mycket högre upp och ryms och det är ju bra, hehe.
Vi tog även en sväng förbi OKQ8 och spolade av bilen.. det behövdes verkligen. Jag och Tyra satt och mumsade banan i bilen medan pappa gick an utanför :P

Det går även framåt men min nya mobil :) men att skriva ett sms tar typ 10 minuter vilket är mycket för mig.

Imorgon blir det ev. stan med Mia och Maja alternativt att vi åker till Hörnefors på lördag då grabbarna har lagfest..vi får se! Länge sen man såg dom nu!

Henke är åter hos oss och han berättade nu att han åker hem imorgon, kommer tillbaka två dagar nästa vecka sen är han klar vilket i sin tur betyder att jag kan börja med projekt  Tyras rum :)

Klockan halv 19 har vi bord på Droskan och Henke ska vara hemma med Tyra.. så himla snällt! det var hans idé :) hon känner ju igen honom vid det här laget och sen är vi säkert inte borta längre än 2 timmar.


Nu ska jag skära rutor av mitt bakverk!!


Bilbarnstol

När Tyra har vaknat från sin förmiddagsvila ska vi åka till Barnens Hus och köpa en ny bilstol till henne. Då blir det förhoppningsvis skönare för henne att åka också :) ser som halvtrångt ut där hon sitter.
Det är på flera sätt man märker att Tyra har "myror i benen".. speciellt nu när hon ska sova för hon somnar sällan på rygg utan på mage eller halvt sittande :) så man får med gämna mellanrum gå och titta till henne så hon inte somnar och vaknar med nackspärr typ.

Ikväll funderar vi på att fara till Droskan med Jonte och fortsätta firandet med alla bröder.

Jag har precis städat badrummet så det luktar gött där nu :) ska ta hallen sen när myran har vaknat...
det är inte lite grus och damm som följer med in den här årstiden :S


Glada myran hos Mia


S7500i

Imorse skulle jag promenera med Melissa men vi missuppfattade mötesplatsen totalt så vi virrade runt här på Tomtebo i en halvtimme innan vi äntligen hittade varandra, haha. Vi gick till Ålidhem och handlade gott bröd till soppan jag bjöd på till lunch.



Idag införskaffade jag en sån här mobil fast en vit..
känner att det kommer att ta ett tag innan jag lär mig allt
men det brukar lösa sig :)


Ikväll har vi varit hos Jonte på kalas. Tyra fick mumsa
på majskrokar och hon lämnade fina spår efter sig ;)
Tänkte att hon skulle få bada när vi kom hem men hon somnade såklart i bilen
så vi får ta ett morgonbad imorgon.
Krille är ju klar med elektrikerutbildningen nu så imorgon ska han köra runt
till el-företag och höra sig för om lärlingsplats.. hoppas hoppas det löser sig snabbt!!

Imorgon funderar jag på att ha en bakdag.. nu har jag alla ingredienser till allt jag vill baka.. kanon ju :)


Gonatt!


Imorgon...

...blir det att köpa en svart touchmobil. Har sagt att jag aldrig ska skaffa det men eftersom min nuvarande mobil krånglar så är det lika bra att följa med i utvecklingen av tekniken. :)

Imorgon blir det även kalas hos födelsedagsbarnet Jonas.

Nästa vecka händer det en sak som jag har väntat på alldeles för länge.... :D



hihi


Tyra säger "dadada" hela tiden nu :) även "dädädä".
så antingen "pappa" eller "där" :)


Borta bra men hemma bäst!

Då var påsken snart slut och vi är hemma på "fast" mark.
Det var har varit jättemysigt hela helgen och Tyra har verkligen förgyllt våra dagar men sina bus och skratt!
Igår åkte vi till Ytterbodafjärden till mina föräldrar.. där var också min storebror och mormor! Vi åt grillad fläskkarré till middag och det har man verkligen längtat efter för det betyder att det snart är sommar:)

Igårkväll fick jag och Krille ett ryck. Vi lekte som barn i snön :) det resulterade i lite brottning, en snögubbe och en soffa framför pappas grill och jag vet inte hur många gånger min pappa skulle fota oss haha :)

 
 
Byggarna med resultat



Lillfröken i sin nya snygga jacka och mössa hon fått av farmor sin


Kycklinggänget i stugan


Imorse tog vi en promenad till Skeppsvik, d.v.s 8 km från vår stuga :)
jag prövade morsans stavar och dom gjorde susen.
imorgon blir det prommis med Melissa och Lewis!



Tack för denna påsk!!!


Pimpeltävling

Idag var det pimpeltävling i byn och det ryktas om att det var ungefär 80 st som deltog. Det var jättemysigt att sitta på skotern men vägen TILL skotern var vääldigt blöt :) det har tinat en del den senaste tiden och det var tur jag lånade riktiga skor av svärmor annars hade jag säkert suttit här och varit sjuk. Jag måste köpa mig en par riktiga kängor till nästa vinter.

Lite bilder från helgen...  

  
Mys med pappa, äter majskrok och räcka ut tungan och klappa händerna!

  
Ser ni sjön? :) man satt helst på skotern kan jag ju säga.





Vad har ni gjort i helgen?


KRAM


Provar nu att blogga via mobilen och det v...

Provar nu att blogga via mobilen och det verkar ju funka, kul:)


Påsken i byn!

Vi har det så mysigt här.
Idag var vi ett gäng som tog en välbehövlig promenad och man kände sig riktigt duktig tills nu då man sitter med godisskålen brevid sig igen. Det blir att ta tag i dessa promenader nu när det blir bättre väder framöver :)
Vi har då inte åkt skoter för det är inte så bärade snö längre så vi har mest busat med Tyra och ätit gott.
Imorgon kommer Jonte hit och vi ska ha ett litet kalas för honom då istället för på tisdag då han egentligen fyller år.

Just nu myser jag ensam i soffan för farmor och farfar har gått och lagt sig och Krille + bröder spelar poker nere i lillstugan, jag har en mysig brasa som värmer mina fötter och Harry-kissen håller mig sällskap.. fast då i fåtöljen :P

På söndag åker vi som sagt vidare till Ytterbodafjärden och myser med Tyras mormor och morfar.

***

Sitter och tittar på bilder från när Tyra var mindre.


Jonte och Tyra


Tyra och morsan i bakgrunden

 
2 ½ vecka gammal


Påsk!

GLAD PÅSK

Nu åker vi till Mjösjöby till på söndag sen raka spåret till Ytterbodafjärden och är där tills påsken är slut :)

Ha en trevlig helg för det ska vi :D


RSS 2.0