Stark vilja!



Imorse när jag skulle klä Tyra för att gå till förskolan blev hon så himla arg då hon inte fick ha sina nya rosa skor. Det är ju inga "leka-ute-i-sand/lera-skor" så jag ansåg det onödigt att ta med dom. Hon blev riktigt arg lillstumpan, stod och stampade i all förtvivlan men när jag sa att vi skulle träffa Algot, Teo och Alma kom hon genast på andra tankar :)

Fredag idag, igen? veckorna går fort. Dagen har gått fort, mycket folk och många kuponger att hålla koll på. Work work imorgon sen ledig på söndag. Hoppas på sol för då ska vi vara ute och leka på gården.

Tänkte dra fram lådorna med kläder nu inför imorgon men jag kom ju på att jag börjar ju inte förrän kl:12 :) HÄRLIGT!!


Jag har gjort en beställning, en förstoring av denna bild som jag ska hämta ut imorgon :)


ÄLSKLING


Sommarsnygg


Har köpt dessa till Tyra. Så himla tuff hon kommer vara i sommar :)
Klockan är 20 och jag har precis ramlat in genom dörrn och ut ramlade Krille som for på träning. Torsdagar är verkligen avlösardagen på sekunden för oss. Allt blir bättre sen när jag jobbar mindre :)

Jag har skavsår på tårna :S jag vill bara grina när jag går.

Bäst att hitta kläder till imorgon, är väldigt trött så det blir en tidig kväll :)

Ville väl mest visa Tyras skor så vi säger god natt nu :)


Butikssnygg och sommarschema a ´la framförhållning!

När man jobbar på butik ska man ju helst vara fint klädd, varje dag. Eller mer eller mindre, tycker jag iaf. Varje kväll vid 21 rotar jag runt i mina lådor, sliter och drar i typ varje plagg och ser om något matchar. Jag lyckas varje dag, helt otroligt ;) kläder är ju som bra att ha på sig så det brukar alltid lösa sig.

Jag försöker skriva ett sommarschema till förskolan. Dom har stängt mellan v.27-30, 4 veckor då man ska fixa tillsyn själv (om man då inte har semester, vilket jag inte har, iaf inte betald). Det kommer att lösa sig tack vare fina mor och far-föräldrar + att jag inte jobbar så långa dagar och kan säkert byta pass då och då men hur lätt är det att ha framförhållning redan i april? Klart att fröknarna ska få sin sommar planerad också men tänk dom som inte ens VET om dom har jobb i sommar? Ja herregud, jag säger då det.

Ikväll var jag och min lilla familj och hälsade på gammelmormor Tora. Tyra visade sina "tricks" och surrade på. Vi fikade gofika och nu har jag jätteångest. Blir att promenera till jobbet imorgon. Jag brukar oftast inte ha fikaångest men nu blev det inte roligt. Ajajaj. Sovmorgon imorgon iaf, känns fint!
 Tyris behöver inte vara på förskolan förrän 09.



Inatt sov Tyra hela natten (20-06:30) utan att vakna en enda gång. Nej hon brukar inte göra det. Hon vaknar och skriker, drömmer förmodligen? Så imorse när vi vaknade kände vi oss väldigt utvilade :) ett leende på läpparna tror jag minsann vi hade, nästan :)

Valborg i helgen. Jag jobbar till stängning på lördag så det blir att fara hem till dukat bord, hoppas jag? :) promenera till någon brasa sen hem och mysa. Inga större planer!

Hopp i säng nu!
Gonatt på er :)


- Skönt att bada!

- Skönt att bada, säger Tyra just nu.
Sjukt roligt att hon pratar så mycket nu, det underlättar mycket också för det är mycket lättare här i livet när man förstår varandra.



Påsken är nu över och vi är alla hemma på fast mark igen. Jag hade lite feber i lördagsmorse så det blev inget jobb för mig utan det blev att kurera sig i stugan hos mamsen och papsen. Tyra och Krille tillbringade fre-söndag i Mjösjöby. 

 















Nu ska jag ner i tvättstugan!
Hejhej


Mitt långfredagspyssel



Eftersom Hotmail.com retas med mig har jag gjort en ny mail, en Yahoo.se-mail.
Jag har ägnat en timme till att ändra min mail till diverse hemsidor och personer.
Vilket lååångfredagsmys jag ordnade då :P

Idag har det ju varit så himla soligt och skönt. Vi har varit i Ytterbodafjärden, som jag skrev igår. Ätit våfflor, gått till Skeppsvik och jag har fått tre fina blåsor på tårna.. så går det när man tar fel skor. Jag och pappa grillade korv, karré och kyckling till middag och hur gott blev inte det då? Synd att jag glömde kameran där men jag loovar att jag ska lägga upp finfina bilder sen, tagna med systemkameran! Det du!

Efter maten for Krille och Tyra mot Mjösjöby.
Det är vääääldigt tyst här hemma kan jag meddela men ändå skönt med den där "egna tiden" alla pratar om.

Nu ska jag poppa "Cinderella - Gypsy Road" tills BB börjar!


Påsk med allt vad det innebär!

Då har man kommit hem från ett 10-19:10 arbetspass. Hes har jag varit sen i eftermiddags men nu ska jag ta mig en kopp honungsvatten. Kvällens dricka.. gott :S :)


Blir desto godare med dessa lite senare :)

Imorgon är man ledig, lååååångfredag är det. Vi ska ut till Ytterbodafjärden.

Har fått sommarschema för juni och augusti, niiice säger jag bara! :)

Idag har Tyra och hennes förskolekompisar varit påskkärringar. Fick hem ett riktigt gulligt blad med de små skruttisarna på. Några teckningar har hon också gjort.

 


Glad Påsk på er alla!
Återkommer efter helgen :)






Soligt men stormigt

Det var vackert ute ikväll:







Det beste med denna vecka är att Krille bara har träning på torsdag vilket betyder att jag får min kvällspromenad minst två kvällar till, nice.
Det kommer bli en spännande natt inatt för Tyra somnade halv 18, det brukar hon INTE göra. Har det ens hänt?


 ♥


Mat i stora lass


Tacos åt vi igår, mums!

Ska man lyckas med viktnedgången måste man äta nyttigt och MOTIONERA!
Nu ska jag ta på mig stegräknare, proppa in hörlurarna i öronen och pumpa musik!
Promenera var det!!!


Tropichuset i Holmsund!

Vi har varit där nu på förmiddagen..

  
  
Ormar, ödlor, spindlar, apor och..

sköldpaddor har vi sett.

Dom hade lösa apor vid entrén vilket Tyra tyckte var jättekul, såklart. Hon fick sitt glädjetjut och var inte rädd för något, värre var det med mig :) ryser när jag tänker dom men det var häftigt.



Allt är som vanligt igen!

Tjenixen på er!

Igårkväll hämtade jag och Tyra våran Krille på flygplatsen. En vecka utan pappa har känts av kan jag säga men det har samtidigt gårr jättebra :) har man en så snäll och duktig dotter så får man inte klaga men jag måste säga att vi saknat honom.

Idag har vi varit i Ytterbodafjärden hos mina föräldrar. Tyra har fått leka med hink och spade i snön (som finns kvar) medan vi städat och bytt till sommardäck på bilen. Grillade parisare till lunch, gott gott.
Åkte vidare och mötte upp Naima och Grim på Ica där vi handlade maten till middagen. Grillat då också :) härligt härligt med vår, smidde lite sommarplaner, Tyra imponerade Naima och Henrik med sitt nuvarande ordförråd, Grim visade upp sina konster i hoppgungan osv, osv.. full fräs :)

Imorgon är det söndag och det blir en promenad + handla mat-dag!


Hejdå!

Då var det kväll igen!

Efter en hel dag på förskola/jobb är vi hemma. Efter middagen fick vi besök av Malou och Malin från granngården. Småtjejerna fick leka av sig sista energin innan läggdags :) jag och Malin drack kaffe och beundrade de små.

Jag ska ta och stryka morgondagens outfit sen blir det en dusch.



Inatt får snögubben sova med stumpan!



Måndagshurtis!

Jag är hurtig ikväll. Jag drog med Tyra på en 1½ timmes promenad ikväll. Så SKÖNT






Jag kan ju säga att jag var INTE ensam ute och motionerade.
Jag kan inte ens räkna hur många jag mötte om jag ens räknar på två händer :) eller tre händer?

Ne, om Tyra skulle ta och läggas så jag får mig mitt kvällsdopp!
Sen måste jag ringa min sockertopp i Malmö!!!



Hjälpredan!


Tyra vaknade vid 8 imorse och då klev vi upp. Vi har städat eller för att vara mer detaljerad så dammsög jag och Tyra moppade:



Det blev som tomt här hemma nu. Jag och Tyra lämnade ju Krille på flygplatsen tidigare idag, han ska på utbildning i Malmö och kommer inte hem förrän på fredag. Så i veckan är det jag som lämnar myran på förskolan, åker och jobbar, hämtar henne, lagar middag.. efter det lär jag somna med henne ungefär vid 19 tiden. Det låter iaf skönt :) återstår att se hur det blir ;)

Vi hade iaf middagsgäster idag; mina föräldrar + storebror. Jag bjöd på kycklingryta med sambal olek, mango chutney och ris till det. Salladen till blev mango+körsbärstomater med en klick sweet chili sås i.. Testa!! det är jättegott!

Imorgon väntar nya arbetsuppgifter för mig, känns riktigt kul!

Dags att lägga lilla myran!


Jag vill också bada badtunna!

Det är lite orättvist tycker jag. Både mina föräldrar, som är hos min kusin + familj i Boviken, badar badtunna ikväll + Krille som är på lagfest får bada. Det är ju så skööönt att bada badtunna! Antar att jag har mitt dopp kvar då? :)
Min tankar, var för en stund sen, att hoppa ner i badkaret men det är ju inte aaaalls samma sak.
Nej, jag får roa mig med att Rosa Pantern 2 börjar på tv´n nu. "Jävligt bra film" enligt Mia och Berga ;) haha.

Tyra har ju inte vilat något idag. Vi klev upp så sent imorse så hela dagen blev rubbad. Men hon har varit så glad och nöjd hela dagen så vid halv 20 gav jag hennne vällingen och hon somnade som en klubbad....
hör riktigt hur hon snarkar nu :)


Ett ♥ till alla släktingar och vänner!


Trall la laaa!







Jag och Tyra har roat oss med att lägga ut trallen på balkongen.
Tyra gav mig ruta för ruta medan jag satte fast dom i varandra, fantastiskt samarbete må jag säga.

Vi har även kört och handlat lite mat på affären. Jag hade båda vagnarna i bilen och tänkte då ta lilla sittvagnen, perfekt när man ska in snabbt någonstans. Nehee!!, den hade fastnat ihopvikt på något sätt och jag ville inte ta i allt för hårt så den gick sönder och stora vagnen ides jag inte ta ut för det finns ju faktiskt kundvagnar som Tyra kunde sitta i. Nehe!!!, då hade jag ingen tia eller femma så jag tog Tyra i ena handen och kundkorgen i handen och gick in. Hej och hå, stundvis ville hon hålla handen och det var ju tur det.
Två gånger försökte hon springa ut ur affären men jag hade stenkoll på henne. Tänkte att det var lika bra att bära henne medan jag betalade så hon satt så fint på min höft och pratade med kassörskan  "HEJ" "MAT DÄR" :)


Igår köpte jag en tunika till Tyra på Lindex (såklart). Jag tog strl 98 med tanken på att hon även kan ha den i sommar. Hej å hå, den satt kanon nu. Hon börjar bli stor lilltjejen :). Visst kan storlekarna variera från butik till butik men ändå :) nu går jag inte på babyavdelningen längre!


Ha en trevlig lördag!!



Balkong 2011



Denna sommar kommer min balkong var full med rosa och lila blommor!
Jag ska även odla sallad och ha en smultronplanta och en jordgubbsplanta :) Tyra kommer att älska det!




Nu har jag gjort mig förtjänt några karameller!

Då var den underbaraste dagen på veckan här, fredagen.
Idag har jag fått göra omhäng på babyavdelningen. Riktigt kul att få göra något nytt och få tänka lite själv.
Gå gärna in och kika, finns mycket fint att handla ;)
Jag fick fint besök bestående av min fina fästman och dotter och vi åkte hem tillsammans. Eftersom klockan bara var 15 när jag slutade tog jag själv bilen och åkte och handlade några plagg till Tyra. Hon behöver lite nytt i sin garderob, långärmade tröjor + byxor. Jag har nyss rensat ur det som är smått i garderoben och Tyra hjälpte glatt till, hon är så hjälpsam vår lilla tjej :)

Vad menar jag med rubriken då? Jo jag har sopat bort grus och löv från balkongen, vikt tvätt, rensat myrans garderob = förtjänat lite godis! :D




Ett bra besked!

Jag kan nu meddela att Krille fått nytt jobb. Han ska jobba åt Enercon, d.v.s. vindkraftverk. Vi är alla så glada men dock orolig eftersom han måste jobba så högt upp, tur dom har säkerhetsanordningar :)




I skrivande stund sitter jag och beundrar min fina dotter som står och beundrar sig själv i spegeln medan hon viskar något väldigt tyst :) jag hör inte riktigt. En annan gullig sak hon gjorde här om dagen var att hon stod och tittade på ett foto med mig, krille och hon på. Hon stod verkligen i sin egen värld och viskade: Tya, mamma, pappa, tya, pappa mamma. Då blev jag rörd. Det är ofta hon säger "Tya, mamma, pappa". Men även om det sitter andra runt henne eller bara är i närheten ska hon alltid berätta vilka som är omkring :)


Tyra och pappa shoppade loss på stan idag!
Orange it is!


Kramas


Busfrö!


Imorgon är det fredag, sista arbetsdagen innan helg. Det blir en lugn och fin helg med soligt väder har jag hört? Då ska jag promenera :) promenera promenera promeneeeeraaaa!

Nu måste jag åka och handla lite!




Strålande soooool...

Åh vilket underbart väder vi har idag va? :)



Jag ska snart ta och cykla ner till Strömpilen och arbeta. Ikväll vankas det födelsedagskalas för Jonas, han fyller år imorgon men vi firar honom idag. Smörgåstårta blir det tydligen, yummie!! :D




Filmtips!!!




Taken på 4:an ikväll kl 21:00





Jobbdag!

Idag har man jobbat extra, känns kanon.
Jag har bokat tvättstugan ikväll och det är dit jag ska snart ska gå ner och hänga lite kläder i torkskåpet! Tvättstugor är ju kanon (så länge dom hålls fräscha). Man får det tvättat och torrt på samma kväll + att efter man har vikt allt ligger det snyggt i skåp och lådor, inget efterarbete dagarna efter liksom.
Intressant? ja, jag vet :)

Idag har Krille spelat match mot Falun, kvalmatch till division 1.
Dom förlorade tyvärr.
Tyra har fått vara med mormor, morfar OCH farmor och farfar. Vilken lyckost :)






Familjemys-dag!

Nu har jag planterat om alla mina blommor och dom har fått byta krukor med varandra. Det var svårt  att välja blommor kan jag ju meddela. Jag gick till och med runt på plastblomsavdelningen och kikade. Tacksamma växter det, som sagt. MEN jag köpte såklart riktiga, levande växter. Eftersom vi har så höga fönster i våran lägenhet så är det ju snyggare med lite höjd på växterna också;


 Köksfönstret!


Vi var ju en sväng för bi Zoo nere på stan också. Tyra fick se fiskar, ödlor, grodor, små möss, en kanin och fåglar. Hon tyckte det var jättekul och hon fick sitt lilla glädjetjut fler än en gång. En av ödlorna fick ett mindre frispel och började krafsa på glasrutan, jag blev lite rädd (som vanligt) medan Tyra visade lite skräckblandad glädje :) inte bangen den tjejen!
Efter Zoo åkte vi till mina föräldrar och åt nygräddade scones.

En trött tjej;



Nu ska jag göra mig i ordning för bio med Jessica.
Vi ska se:





God morgon lördag!

  


Tyra är nybadad och myser i sina morgonrock!
Vi ska snart åka och köpa några nya blommor på Plantagen sen till Zoo nere på stan så Tyra få se lite djur.

Ha en bra dag!


Mina blommor!







Min orkidé är så otroligt vacker året om. Den har alltid så här fina blommor och konstigt vore det annars för den är ju av plast, men schyyy! säg det inte till nån :)


Kanske inte allas favorit?

Jag och Tyra har ätit blodpudding till lunch. Rivna morötter, lingonsylt och smör är ett måste till. Vi älskar blodpudding men det får vi bara äta när vi är ensamma. Antingen så älskar man det eller så hatar man det :)

Jag har nu bäddat ner myran i soffan och hon tittar på nån groda på Barnkanalen, hon somnar nog snart.




Igår lärde jag henne att säga mysigt och det är precis vad hon ligger och säger att det är nu :)

Eftersom det är fredag så har vi renbäddat båda sängarna, återigen fräscht inför helgen!

Ikväll börjar ju Talang igen, det är kul! Då ska vi poppa popcorn och ha fredagsmys!

Trevlig helg!


RSS 2.0