Tyra och Louie

   
  
Lite bilder på busarna...


Så här står Tyra numera..


Aptit!

Tyra ÄLSKAR den nya gröten och hur glad blir man inte när hon bara gapar och vill ha mer? :)
Igår var det en riktigt seg dag. Vi passade på att rensa i klädkammaren och det behövdes så nu är det riktigt nice där inne. Hoppas att garderoberna passar där inne bara.. vi är lite tveksamma!
När det började närma sig middagstid frågade jag "-Vad blir det för mat?" Krille svarar -"Det blir att gå till grannen idag" .. närmare bestämt pizzerian.. dom har sjukt god kebabpizza :) Vi lyxade till det ännu mer genom att äta framför tv´n för det var ju faktiskt hockey :D

Det gulligaste hände faktiskt nyss.. Tänkte lägga lilla damen i sin spjälsäng för att fota lite när hon tittar genom spjälerna så jag la ne henne och gick och hämtade kameran och vad gör hon när jag kommer tillbaka efter 30 sekunder? Jo, hon sover :)



Min far ska komma förbi om en stund.. då ska jag bjuda på vaniljbullar och kaffe!

Snö snö och åter snö!

När ska det sluta? Jag vet inte hur många gånger man har sagt det den här vintern men det lutar ju mot en vit sommar ;) det ska då snöa hela dagen idag så det blir nog en hemma-mys-dag.

  
Morgonbus

Igår var det ju Earth Hour och jag kan säga att intresset för det var si så där här på Tomtebo men jag och Krille hade då släckt allt utom tv´n och tände massor med värmeljus.. vi hade så mysigt så!
Idag blir det då iaf städning för imorgonkväll kommer familjen från Luleå :) Henrik har "varnat" oss för att Louie skriker mycket när han "pratar".. alltså SKRIKER så det blir kul å se om Tyra också tar ton ;)

Nu kan Tyra sätta sig upp utan problem plus att hon verkligen försöker ställa sig upp så det är nog inte många dagar bort och det har i sin tur resulterat i att Krille har fått sänka madrassdelen i henne spjälsäng.
Hon var så söt imorse när hon försökte dra sig upp och samtidigt kikade på oss mellan spjälerna med ett stort leénde :)

Ha en bra snöig dag!

Ny garderob!

Oj vad jag har rensat bland Tyras kläder ikväll och gud så kul det var att lägga in dom nya jag och min mamma köpt idag :) Det var massa rea på Lilla Mirakel så det var bäst att passa på. Blir svårt att välja kläder till henne imorgon, man vill ju pröva allt samtidigt men jag tror inte att Tyra uppskattar det lika mkt som jag :) ta av ta på, ta av ta på tror jag nog skulle göra henne ganska grinig :)

Det har ju hänt en rolig grej till :) det har kommit en pojke till världen och föräldrarna till honom är Anna och Robert.. nu har dom en av varje könen :) grattis igen!


Jag och Krille har planer här hemma! eftersom vi har en klädkammare så varför inte använda det dom det då? Så här framöver ska vi bära in alla garderober dit och det som inte behöver vara där inne åker upp på vinden.. tänk så stort rum Tyra kommer få :)


Sitter i pappas knä och klappar händerna

  
Lite bus i soffan


Nu ska Krille göra go popcorn för snart är det tvmys :)

En trevlig kväll!

Då var fredagen avverkad och den har varit mycket trevlig. Maten blev kanongod och efterrätten gjorde inte bort sig :) Peter blev helt lyrisk när jag berättade att det var cheesecake :)
Lewis var däremot väldigt missnöjd. Kolik är INTE kul! Tror nästan att Melissa och Peter skämdes lite men om ni läser det här så gör det iiiiiiiiiiiingenting :) det var så himla trevligt att ni kom så det ska vi göra om snarast möjligt!


Imorgon ska Tyra få en ny garderob (kläder) :)

Nu ska vi sova!
Gonatt!!

Äntligen fredag!





Fredag idag.. hääärligt :)
Ikväll får vi som sagt middagsgäster. Gjorde cheesecaken igårkväll och Tyra satt i sin matstol bredvid mig och kikade. Man kan tro att hon sa åt mig hur jag skulle göra för och skrek rakt ut, pekade och skrattade :) bestämda damen som vanligt! :)

Åh när Krille kommer hem ska vi sätta upp tavlor.. jag har äntligen bestämt mig var jag vill ha dom och det är inte en dag försent hihi!

Ha en bra dag!

Boel-test!

Imorse var jag med Tyra till Bvc för ett boel-test skulle göras och det gick jättebra. Hon hade gått ner lite i vikt men det beror på att hon har börjat röra sig mer.. hon är just nu i stå-på-alla-fyra-fasen och gungar och det ser så himla roligt ut. Fick en broschyr om vad man ska göra om hon får i sig olika kemiska vätskor för vips är olyckan framme. Fick en bra rim- och sång bok också :) man får så mycket när man är hos barnmorskan!

Imorgon kommer Melissa, Peter och lille Lewis hit på middag. Ska göra Mango chutney kyckling med ris och till efterrätt cheesecake..mums!!
Hoppas dom vill se Let´s Dance finalen för det vill jag :)


Ne ni, lite dammsugning på det här så har jag gjort mitt för i dag :)

Hoppgunga, påskpynt och gammelmormor!

Igårkväll for jag till Naima m. familj. Det första Tristan sa när jag kom in genom dörren var: VI SKA HA KALAS ÅSA! VI HAR TÅRTA! - Fantastiskt sa jag när jag till slut förstod vad han sa :) Han sa även att Tyra var välkommen och bada i hans pool i sommar så det ser vi fram emot. Han är så rolig Tristan.. en riktig buspojke! :)
Jag vet inte HUR mycket barnsaker vi har lånat av Naima och Henrik sen Tyra kom till världen, och det verkar då inte ta slut heller.. jag fick med mig en sänghimmel och en hoppgunga denna gång :) så himla snälla dom är! Sen lovade Naima mig att hjälpa till med stylingen av Tyras rum för hon är sjukt duktig på att rita!

Idag på dagen hade jag tänkt hälsa på min mormor Tora eftersom Krille inte har bilen den här veckan... jo pytsan.. de killar han samåkt med har gått klart utbildningen så nu kör Krille varje dag. KUL? Nej inte ett dugg...så jag ringde mormor och sa att vi kommer ikväll ist. (läs onskväll). Var tvungen att fara förbi Onoff före och hämta min mobil som varit på service så äntligen kan man vara kontaktbar igen. For en sväng förbi Plantagen också och köpte några påskliljor, pyntgräs, glittriga fjärilar till Tyra och en duk.. jag har faktiskt aldrig gillat påsken men nu har jag bytt inställning till det :) måste vara för att jag nu mera är mamma. :P


Fjärilarna jag ska sätta fast i Tyras sänghimmel


Blomster och söt kyckling :)



Aja baja Tyra.. inte hänga i mobilen! :)


Så här sitter grabbarna just nu. Öl, chips och hockey!

Jag är så nöjd. Köpte havrevälling till Tyra igår och nyss gav jag mig på den utmaningen.. att få i henne det :) inte lätt men jag lyckades. Hade dock pipmuggen för hon VÄGRAR ta flaskan så länge det inte är vanligt vatten i den.. men hon måste ju lära sig ta flaskan.. svårt när hon är en så bestämd dam bara :)


Mammas gosebarn nyvaken efter dagens vila :)

Ne nu måste jag lägga mig.. imorgonbitti ska vi på Boel-test med Tyra!

Gonatt

Fruktgröt!

Förra veckan fick Tyra smakprov från Semper, fullkornsfruktgröt! Herregud vad hon har ätit på morgonen :) så himla kul!! Ska på Maxi med min pappa efter lunch så det blir att inhandla mer av den sorten.

En annan sak som är kanon är att jag och Tyra har fått rutin på att vakna vid 7 på morgon, kliva upp och ha morgonmys till nyhetsmorgon i vardagsrummet :) sen så har nog solen ganska stor inverkan på det hela också eftersom den typ ger oss ljusterapi i sovrummet varje morgon :) så hääärligt med VÅR!
Tyra är då inte långt ifrån att krypa nu :) hon ställer sig på alla fyra och gungar fram.


Såg just på 4:an att en äldre dam vann 5 miljoner! Hehe ja, vad ska man säga? :)


Nu bilder på våran kärlek!

  

Tyras rum!

Nu håller jag på att tänka ut färgerna i Tyras rum.

Drömväggen


Tur man är ledig så jag har tid att måla. Laservattenpasset gör inte bort sig här heller när man ska maskeringstejpa :) Jag kommer att göra ränderna mycket bredare än på bilden iaf.

Imorse for jag och Tyra till Tyras mormor och morfar. Vi åt pannkaka till lunch sen gick vi ner på stan en sväng...soligt och härligt var det :) Imorgon kommer våran Henrik tillbaka och nästa vecka tar han med sig sin tjej Emma och deras lilla pojke Louie som är lika gammal som Tyra.. blir spännande och KUL :)


Nu tänker jag improvisera ihop en korvgryta..

Äventyr i Mjösjöby!

Då har man kommit hem efter en härlig skoterhelg i Mjösjöby. Det har varit strålande väder och två dagar med skoter och grillning sitter ju aldrig fel :) Som alla killar så gillar Krille att gasa så det var bara att hålla i sig när man åkte.. hopp hopp och kinderna blev röda som tomater men ack så kul :)

   
     


Jag var laddad!


Krille kände lugnet!



Vi i skotergänget var fr. hö: Anna, Tomas, Krille, Jag, Carro och Robert
(fotograf på denna bild)



Tyras farmor har bl.a stickat dessa kläder till lilla gumman :) Se småtusserna!!


snart bär det av!

Krille skulle sluta vid lunch idag så han kommer nog hem snart. Blir skönt att få komma iväg tidigt också.
Har försökt packa och det är inte liiiite man ska ta med när man har en liten unge :P hoppas jag inte glömt ngt! Vad Krille ska ha med sig får han nästan packa själv men det han absolut inte får glömma är linserna och linsvätskan så det har jag lagt ner i en påse :)
Hoppas det inte blir allt för dåligt väder för jag är sugen på en skotertur :) vi får la se!


Bara för att snön kom tillbaka så lägger jag upp en sommarbild på Sigge :)


Här ligger han och spanar


Busfröt redo för Mjösjöby :)


Morsan och kringelmask :)


Stormig promenad!

Imorse klockan 10 promenade jag mot Melissa. Det snöade men inte lika mycket som det gjorde på vägen hem.. jag fick verkligen ploga fram min väg med hjälp av vagnen och under snön var det såklart is så det var tur att jag hade någonting att hålla i :)
Idag var det faktiskt första gången jag höll i Lewis. Det var bara att hålla i nacken och det var så mysigt :) Tyra skrattade och klappade händerna när hon såg mig hålla honom så något syskon till henne är nog inga problem, skämt å sido :)

Ikväll ska Krille och Henke på Allstar och se hockey så jag och Tyra får ha mystorsdag för oss själva.. blir nog att packa inför morgondagens resa till Mjösjöby :D



Mystorsdag!

God morgon!

Imorse höll Krille på att försova sig om inte Henrik hade knackat på våran sovrumsdörr... tur det för jag var hur trött som helst! Ja det var ju tänkt att jag och Melissa skulle ut och gå nu om en timme men hon sms:ade nu och sa att hon nyvaknat och bjuder på kaffe istället så vi går till henne.. det är en bra bit dit!



En av dom finaste bilderna på mina älsklingar.. Tyra bara fyra dagar gammal!


När jag kommer hem sen väntar renbäddning av sängar så vi får bort alla basilusker!

Bildmani!

Håller på att flytta över alla bilder på Tyra till min nya externa hårddisk som jag fått av Krille idag.

Jag bju på en från när vi precis flyttat till Tomtebo:)

  

  
 

Fönstershopping på nätet...

Blev nyfiken om det kommer nå vår/sommar kläder till Tyra och det fanns mycket fint på nätet :)




***
Nu ska jag sopa balkongen och slänga enriset, ljungen och kottarna som har varit vinterns balkongpynt!

Wihooo!

Känner mig grymt utvilad. Tyra har sovit hela natten utan att vakna en enda gång. Hon hade det lite svårt att somna igår men hon var så övertrött så hon visste väl bara inte vilken sida som skulle vara skönast att somna på, eller nåt? :) Det var iaf bara mamma (jag) som gällde!
Jag tänker friskförklara mig idag faktiskt.. känner mig "klar" i huvudet, inte snuvig och nääästan ingen hosta! Gud så skönt att bli av med förkylningen för den här gången. Tyra har hostan kvar annars mår hon jätte bra.. hon skrattar och busar som aldrig förr..härligt att se :)

Igårkväll hade Krille sista träningen med Hörnefors så jag, Henke och Tyra satt bänkade framför tv´n och surrade. Sen fick jag en glad överraskning :) min storebror kom med yoghurt och gröt till Tyra i määääängder. tusen tack!



Blandade smaker och räcker fram till augusti/september!

Nu är här hemma väldigt dammigt.. dags att dammsuga!

Nytt utseénde igen!

Jag har liiiiite (väldigt) svårt att bestämma hur jag vill att bloggen ska se ut och www.myddis.blogg.se hjälpte mig så den blev mer personlig :) tusen tack för det!


Gosan kör med full fräs i gå-stolen idag.

Min pappa kom förbi med mammas mobil som jag ska få låna.. blev så himla isolerad utan mobil! Det kom sms från Krille: ring mig ring mig!

Nu sitter vi vuxna här hemma och planerar middagen.. det blir PANNKAKA!! Krille var lur på om man kan ha med det som matlåda imorgon.. varför inte? Uppstekt pannkaka är ju det godaste som finns :)

Okontaktbar!

Ja.. mobilen funkar inte alls nu. Än om jag har lite batteri så slås den av.
Har en Nokia-mobil i byrålådan men med den har jag ingen mottagning så jag är nog mobillös ett tag framöver!


Sovande natt, mobil på service och hoppgunga!

Lillmyran sov väldigt bra inatt måste jag säga.. hon vaknade nångång men eftersom hon får sova i våran säng (när hon är sjuk) så gungade jag henne till sömns så lätt. Hon börjar bli allt mer pigg nu så det är på bättringsvägen :) känner mig själv rätt kry också så det lutar mot Mjösjö till helgen! :D

Jag har åter igen lämnat in min mobil på service så det är många nummer jag inte har för tillfället. Jag har min gamla mobil men batteriet i den är inte helt hundra så den mobilen är mer avstängd än påslagen...t.ex. Melissa, du väl kan slänga iväg ett sms eller ett samtal så har jag ditt nummer för jag vet inte hur länge mobilen är borta! :D

Naima har varit så gullig och hämtat Tristans hoppgunga hos sin mamma så Tyra ska få låna den. Vi måste bara bli friska så vi kan hämta den :) lär bli många skratt!


att äta ärtor!

   
Ärtor ska man bara trycka sönder med pekfingret.. Inte ens Henke får in en ärta :)


host host!

natten gick över förväntan faktiskt.. det var inte många gånger hon vaknade men det hade nog mycket med att hon sov mellan oss att göra. Lillhjärtat har så mycket slemhosta så hon kräks :S hoppas det lugnar ner sig snart!

Själv har jag inget lukt eller smaksinne för tillfället.. hur kul är det? :) Igår gick Krille och köpte pizza.. jag skulle t.o.m. pröva en ny sort och den var ju hemskt "god".. :) konsestensen var ju bra iaf haha!
Har precis badat också.. känner ingen go doft men ren är jag iaf! :)

Sen har Henrik kommit tillbaka efter helg i Luleå och vi varnade honom att vi var sjuka men han ville bo här ändå! :)

Nu snurrar det i huvudet.. återkommer senare!

schliiiiitna!

Jaa.. vi åkte till akuten i förmiddags för att kolla så Tyra inte hade nån öroninflammation på gång.. läkaren konstaterade bara att hon har väldigt trånga hörselgångar men inget tecken på öroninflammation.. SKÖNT! Det rinner ur ögonen på henne och är alldeles rödrosig om kinderna.. precis som sin mor faktiskt.. jag har lite feber, snorig och hosta!
den här dagen har varit väldigt lång och vi sover typ varannan timme känns det som.. har pallat upp hennes ryggdel i sängen så förhoppningsvis ska hon få sova lite ikväll.

Hoppas verkligen att vi har piggat på oss till helgen för då ska vi till Mjösjöby!


Nu vill jag sova.. är inge pigg alls!


Lite drastisk!

Jag blev faktiskt så fruktansvärt less på bloggen för någon dag sen så jag tog bort den. Visst ALLT försvann, men det är så himla delade meningar om vad man får skriva och lägga ut som sig själv så jag tappade totalt lusten men saknaden av att sitta och skriva blev samtidigt för stor så nu tog jag och gjorde en ny med samma adress.

Aja nog om det!
I tisdags när jag och Tyra var hos Mia kände jag att det började göra ont i halsen. Köpte halstabletter och honung och hoppades på att det skulle gå över, vilket det inte gjort än men det jobbigaste just nu är att Tyra är jätteförkyld. Är rädd att det har tagit sig till öronen för hon skriker när man lägger henne ner (exakt som vid jul). Hon sitter och sover i bilstolen nu.. finns inget annat sätt att få henne att somna. Vi for ju till stugan igår och inatt har jag och min pappa turats om att gå runt med myran på axeln.. hon är så snorig så lägger man henne ned blir det täppt.. det är så synd om henne! När hon vaknar ska jag kolla tempen och försöka få ut lite snor ur näsan.. stackarn är ju alldeles röd om lilla näsan.

Som sagt så är jag back on track så jag återkommer en annan dag!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0