Jag vill också!

Läste just att min vän Jessica gått runt Nydalasjön idag och jag blev så avundsjuk!!
Jag vill blir frisk så jag kan börja gå igen, helst vill jag att det ska se ut så här nästa gång jag går ner till sjön:


Varm sommarkväll!
komsi komsi sommaren!

Tyra har fått öroninflammation på höger öra, stackars lilla! Lite feber har hon också + envis hosta som kommer på nätterna och snoret som rinner.
Farmor och Jonte kom förbi i eftermiddags och Tyra fick en pusselklocka!

 

"Åtta, åtta åtta" Åtta är kul att säga!

Fredag imorgon och det blir att vara hemma och ta hand om myran. Funderar på att göra ceasarsallad till middag, det är ju så gott! Sen blir det bara att kurera sig till på söndag då jag jobbar extra! $$$




Chain of fools

Swing it Aretha Franklin
Rivig bit den där "Chain of fools" :)

Jag var nyss och la två brev på lådan och var härligt det var med frisk luft. Jag har ju inte gått ut sen i söndags. Jag känner mig mycket piggare och har t.o.m. haft kraft att byta till trådgardiner i köket, det blev ett himla härligt ljusinsläpp kan jag säga :)








Nyvaken liten gumma!

Nu ska jag kolla vad jag ska ha på mig imorgon!


Han tar hand om oss sjuklingar!



Krille har tagit hand om mig och Tyra i tre dagar nu. Våra förkylningar är riktigt dryga men jag känner mig aningens piggare så imorgon blir det att återgå till The Lindex. Tyra blir hemma resten av veckan. Man hör riktigt hur arg hon blir på sin hosta när den drar igång, snoret bara rinner och hon har lite svårt att sova.
Högt under huvudet hade hon inatt så det gick lite bättre men hon är så tjock i bröstet stackarn.


Mormors plättar var goda


Den skinande solen lyser på mitt balkongpynt


Bar mark på balkongen


Knapra knapra eller kanske bättre att lägga en brusis i ett glas med vatten?


Gott gott!


Jag fick klippa gummans lugg imorse. Hon satt så still så still och när jag var klar sa hon: så ja!

Nu ska jag ta mig en brustablett sen städa köket!


Festligt värre

Igår var det fest hos Jessica!


Käcken, Carro, Jessica och jag!

Med några välvalda ord kan jag beskriva en lyckad förfest; dans, skratt och fotografering med självutlösare haha! Riktigt kul! Jessicas bror kom förbi, likaså hans flickvän och deras kompis. Vi fick skjuts ner till Schlagerklubben, dock i två omgångar och hur lätt var det att hitta varandra där inne när det var löninghelg = sjukt mycket folk? speciellt när Carro skriver till Jessica att vi sitter vid schlagerdansgolvet när vi i själva verket sitter vid Cover´s dansgolv. Bara där tappade vi mycket danstid. Det blev förresten ingen dans överhuvudtaget, träffade några gamla kompisar så det blev mycket prat istället.

Idag har jag varit väldigt trött, jag skyller på vinet men vi hade riktigt kul så det var det värt.
Tyra har sovit hos mormor och morfar inatt så när vi hämtade henne i eftermiddags fick vi god spenatlax med pasta till middag.
Tack mamma, det var så gott!


Tyra är förkyld IGEN så pappa Krille blir hemma med henne imorgon och på tisdag. VAB, VAB och åter VAB.

Ha en mysig söndagkväll!
Kram på er!


Eviga torsdagsstädningen!

Idag har man jobbat 8-17. Cyklat både dit och hem och det var med livet som insats kan jag ju meddela. Med tanke på att bakdäcket är vint så höll jag bara på att vurpa EN gång, bra jobbat Ås. Det var skönt att det fortfarande var ljust ute :) bara det ger ju energi!

Då var det snart helg igen. Var tar veckorna vägen? Och eftersom det är torsdag idag och min städdag så är det bäst att ta fram Ajax-flaskan och börja torka överallt. Jag måste ha rent hem innan helgen, det bara är så. Det har alltid varit så och kommer alltid att vara. Byta sängkläder, dammsuga, moppa och bort med all plock som brukas samlas överallt. (Tyra bidrar mest till det) :)


Tyra dricker välling, oj så trött hon är när hon kommer hem från förskolan! Lillälskling!

Vi hörs en annan dag!
hej hej!


Att gå på asfalt...

Hej hej!

Så underbart med asfalt. Så himla VÅR! Känslorna bara sprudlar, underbart! Det droppar från taken och det är så härligt!!



Det är snart dags för fest, närmare bestämt på lördag. Jessica ska ha inflyttningsfest, only girls, sen ska vi ut och dansa på Schlagerklubben. Yay!! Jag har hittat partyoutfiten ikväll, måste bara köpa nya strumpbyxor men det fixar jag imorgon :)

Nu ska jag ta mig lite yoghurt med jordgubb- och smultron-smak!
Tyra ligger i sängen och räknar, fast hon räknar på sitt eget vis. "Ett-tå-te-fem-åtta-nio-tre-tå-ett-nio-tio.


Hockeykväll?


Fredagkvällen är här och Krille har hockey på tv´n. Det är inte så att han spelar tvspel utan SAIK möter LHC. Jag är inte ett dugg intresserad men jag har ju mina lilla laptop i knät som jag roar mig med :)
Det är så tomt utan lillmyris. Vi ringde farmor innan middan och då fick vi se en glad Tyra äta tacos och hon fick även se oss "pappa däää" "mamma". Sötstrumpan hade pippilotter i håret och var så himla fin.

Imorgon är det lördag och jag ska putsa alla fönster. Jag ska inte sova länge än till 10 för att då gå lös med min fönsterputsapparat. Krille ska både delaut tidningar med innebandylaget och ha match och efter det åker vi mot Mjösjöby. Patrik, Sussie, Maja och molly är också där så det lär vara full fart. Tyra, Molly och Maja är ju ändå halvkusiner ;)



Jag har köpt denna kräm på apoteket. Den luktar underbart gott och är hur skön som helst.. kan rekommenderas!



Älskade unge!



Ha en mysig kväll!


Jag saknar henne redan!!

Min lilla tjej ligger och sussar i sin säng i väntan på morgondagen. Då ska nämligen farmor och farfar komma och hämta henne på förskolan för att sen åka till Mjösjöby. Jag saknar henne redan men eftersom jag har sovmorgon imorgon så ägnar jag den tiden till att kramas med henne innan hon ska till förskolan. Jag och Krille åker till byn på lördag efter Krilles match. Jag ska bara säga att på lördag ska jag SOVA UT, LÄÄÄNGE! :)

Jag har fått skavsår av mina snygga skor, två blåsor på ena hälen. Inte skönt, ajaj!

När jag kom hem idag låg det ett roligt kuvert i hallen. Klassfotot från klassfesten :)


Vi syns inte så tydligt men det gör inget :P


Igår var jag och Tyra och mina föräldrar och åt middag hos min mormor. När Tyra hade ätit klart tog hon servetten och torkade munnen och händerna :) SÖTNÖT! Hon surrade på som vanligt och spexade och tjoade. Hon var som vanligt kan man säga :)

Åh klockan är 21:23.. tänk vad skönt att somna nu och sova hela natten :) jag ska testa.
Imorgon ska jag köpa den där svart vårjackan+täckbrallor till myran. Jag måste ta med det till byn på lördag för jag är sååå ivrig på att se det på henne :) hoppas storleken passar nu bara men det tror jag för hon har precis börjat komma i stl 92 och det är precis vad jag ska köpa.

God natt!


Då var det måndag igen!

Alla har varit på sin plats idag, alltså jag och krille på jobben och Tyra på förskolan. Tyras fröknar hade svårt att tyda Tyras ljud idag men efter en stund kom dom på att hon satt ju och sjöng "lilla snigel" :). En annan sång hon gillar är "Tänk om man hade en gullig liten apa" för då är det hon som står för "ompa ompa" :) riktigt kul att sjunga med henne!


I veckan ska jag köpa denna vår/höstjacka till Tyra. Supersnygg, skön och har fått bra betyg. Finns på Lindex ;)


Tyra är nu nybadad och fräsch inför morgondagen.
Hon får så här långt hår när hon blött det :)



Nej nu är det dags att göra matlådan till imorgon och lägga myran.
Jag läääär slockna samtidigt som henne :)


Jag som hade tänkt sova bort hela dagen!

Imorse vaknade Tyra med ett leende på läpparna och satt och mös mellan oss i sängen medan hon såg barn-tv. När hon såg pippi TJÖT hon: PIP PIP PIP PIP!!! och skrattade gott :) härligt uppvaknande!
Jag fick lite dåligt samvete när jag kom på minn tanke att jag skulle sova bort på lediga dag (än om det hade behövts) men vi klev upp och körde till Ytterbodafjärden där "mommo" och "moffa" var. Krille hade match så han kunde inte följa med.
Tyra hjälpte "moffa" att skotta bort snö, eller iaf med hjälp av en spade fylla en bunke med snö :) hon ÄLSKAR verkligen att vara ute. Hon går och går och går och druttar omkull men ställer sig upp helt själv. Otroligt med tanke på alla kläder hon har på sig. Solen sken då helt underbart på oss hela dagen.
Jag tog med kameran, meeen batterierna var slut så inga foton från idag tyvärr.

Eftermiddagen spenderade vi hos Albin och Linda i deras nybyggda radhus här på Tomtebo. Det var så snyggt så man trodde man skulle svimma. Emelie, Alfred och lilla Ebba var också där men bara en kortis. Trevligt var det med kaffe och tigerkaka. Tyra tyckte att trappen var väldigt rolig :)

Jag sitter just nu och tittar på jordbävningskatastrofen i japan. Det är så overkligt. Igår såg jag ett inslag då bilar, fulla med människor, sköljdes bort i vattenmassorna. Paniken över att dom inte kom ut, det var overkligt som sagt.
Fruktansvärt.





Jobblördag!!

Då var arbetsdagen slut och jag kan ljuta av lite helgledighet. Medan jag jobbade var Krille och Tyra ute på gården och busade i snön i två timmar, arg blev hon tydligen när dom skulle gå in och äta lunch och vila.
När jag kom hem sprang Tyra ut ur sitt rum och sa: MAMMA!!!! HEJ!! :) ett varmt välkomnande skulle jag vilja säga.




Tyras moderna och snygga jeans hon fått av Maia!


Päron är gott


Dagens bästa artikel i vk. Tips mot torra händer :)


Att läsa tidningen är viktigt, speciellt sporten och HOCKEY!
Hockey är ett ord som är väldigt roligt att säga för tillfället ;)


Jag älskar mitt sovrum!


Oj, klockan är ju fem!!! Och här sitter jag, dums in i köket och gör middan nu Ås. Man blir ju helt tidsvild nu när det är så ljus ute!! :)


GUD vad jag önskat att Jessica inte jobbar ikväll/natt för då hade jag suttit i hennes nya supersnygga soffa och sett Mello med henne!!! ♥

Aja, hejdååå!


Fredagkväll!

Efterlängtade fredag :)
Tyra har, enligt personalen, varit en solstråle i veckan. Dom har fokuserat på motoriken genom att hålla balansen, klättra, hoppa och annat skoj och det verkar ha gått bra. Hon har inga blåmärken vilket jag kan se :)
Mina fötter är ömma efter veckans arbete, en dag kvar sen en ledig söndag.. ÅH vad jag ska sova ut!!
Praktiken är förresten förlängd till sista maj, KUNG!

Nu ska jag proppa i mig vindruvor!!
Trevlig kväll!


Scones!





Jag har precis tagit ut en plåt med scones ur ugnen. Vi ska snart ha kvällfika till Big Brother!


Eftersom våran köksklocka alltid gått 30 minuter för tidigt, även om man byter batterier, så har jag köpt en ny.
Vit, stilren och snygg :) me like!


Hittade lite roliga bilder på kameran som jag tänkte dela med mig av:

 
 


Tuff tjej!!


Nu ska jag göra i ordning några goda mackor och mojsa ner mig i soffan! :)


Tyra!


Eftersom Jessica har varit i Sundsvall i helgen, både på Melodifestivalen - andra chansen OCH Ikea, så passade jag på att beställa dessa två saker till Tyra.

Mina föräldrar har åkt hem för denna kväll. Vi åt goda pajer och Tyra spexade på som vanligt, kul kul :)
Snart är det Solsidan - kanon!



Bräntbergsbacken!





Redo för backen


Putte, Molly, Maja och Sussie


Mums, fika!


Putte - korvmaster





En framåtvänd Maja och en bakåtvänd Molly



I
Sussie



Som ni ser har jag och Tyra varit i Bräntbergsbacken med Patrik, Sussie, Maja och Molly.
Fint väder, fika, pulkbacke, bob, skrana och pulka.. vi hade jättekul! :)
Tyra tyckte det var jätteroligt att åka pulka. Så fort vi åkt ner sa hon: KUL, MEJA (mera).

Tyra vilar nu och jag ska börja med middan för mina föräldrar + bror kommer på middag ikväll!




26 år och trött!



Tackar ödmjukast för alla gratulationer!
Tack till er som gav mig presenter, alla lika behövliga :)

Efter denna firande dag är jag trött och går och lägger mig!
Gonatt!



Gräddtårta och kanelbullar!



Tårtan blev gräddig och rosa med en text "Åsa 26", det blev så bra!



Nu har vi bullar ett tag fram över :)

Krille spelar hockey!
Jag ser Let´s dance!
Vilken fredagkväll :)


Bilder


Solstrålen

 
  
  


Jag har bakat ikväll!




Kokosrutor


Nötchokladrutor


Kom på så här i efterhand att jag skulle ha gjort dubbel sats till kokosrutorna just för att få dom högre men men, gjort är gjort och goda blev dom :) vilken tur jag har då!

Ikväll hittade Tya en dragkedja, fatta att hon blev intresserad :) och himmel och pannkaka vad arg hon blev när den fastnade. Hon har fått busa riktigt mycket med sin fina pappa också och hon har sånt härligt skratt så man vill bara knuffa omkull henne, knövla ihop henne och äta upp henne.. ok inte bokstavligen men ni förstår!

Nu ska jag och älsklingen se BB!
Gonatt!


Vårkänslor!

Tyra har inte kräkts sen 05-06 tiden imorse så det är ju skönt. Hon har dock ingen matlust (vilket jag förstår) men hon har fått i sig liiiite yoghurt, mycket glass och liiiite clementin.

Solen har verkligen visat sig idag och det har märkts här hemma för jag har typ inte kunnat se ut pga skitiga fönster..är det samma väder imorgon ska jag ta alla fönster med min super kärscher-maskin! :D


Vår dag i bilder:


det börjar tina nu


blå blå himmel


mys-stumpan


Ruffstuffs!








Snart kommer karln hem och då tar jag bilen och åker och handlar grejer till bakning som jag ska förgylla min kväll med.


Magsjukan hälsar på

Igår somnade jag sååå skönt med en liten Tyra som låg tätt intill... plötsligt sätter hon sig upp och kräks ner halva mig. Upp och renbädda, tvätta av gumman, ny pyjamas och trösta liten rädd Tyra. Det kom bara mer och mer under natten men nu har hon fått behålla en flaska välling och ett digistivekex med smör på. Själv mår jag mest psyiskt illa, man gör ju det innan man drabbas. När jag ringde förskolan sa dom att dom inte lyckats bli av med magsjukan än.. helt galet! Eftersom "bara" jag och Krille drabbades för ett tag sen är det väl Tyras tur nu?!! 

Jag fyller ju år på lördag och tänkte ha kalas men nu får vi ser hur det blir med det....

Nu ska jag vädra ut bacillerna!!


Nu har dom kommit hem..

Jag känner mig trött den här veckan, förstår inte varför för sova får vi verkligen göra på nätterna. Tyra vaknar högst en gång/natt och då är det bara nappen som ska in i munnen men som jag sagt förut: jag har aldrig jobbat heltid förut så jag skyller väl på det :P
Idag kom ju mina föräldrar hem från thailand så direkt efter jobbet tog jag bussen och hämtar myran. Hon hade bara sovit en timme efter lunch så hon var trött hon med. Vi sprang hem, in på lillkiosken och handlade mjölk och tog bilen mot flygplatsen.

Söta skor till lilla prinsessan:






Dessa var tyvärr lite små :S



söta hårspännen


Jag har tvättat upp mig och lagt mig. Imorgon börjar jag kl 10.. skönt med sovmorgon :)
Hej dååå!


Tisdagssurr...

Mina föräldrar kommer hem från Thailand imorgon så vi ska åka och hälsa på dom på kvällen.
Tyra är tillbaka på förskolan sen igår. Dom hade saknat henne, såklart! Idag hade hon gett alla föräldrar som skulle hämta sina barn varsin bok. Tyra älskar böcker. Hon sitter tydligen mycket med böcker på dagarna, det är ju bra :)
Hon härmar numera ALLA ord och då menar jag alla. Igår frågade jag vad farmor och farfars katter heter och då svarade hon: hajjy och stIna :) det låter så gulligt!!
Annars går det bara bra på Lindex. Jag går dit på morgonen och oftast har jag tur så Krille hämtar upp mig när jag slutar :). Dagarna går så himla fort. Vips är det 1:a mars och idag har det verkligen varit vår i luften :)

Innan middan idag tog vi fram kritor och papper...




och bläckpennan var intressant..


Och håret fortsätter att växa :)

I skrivande stund är Tyra nybadad och fräääsch  :) gostumpan!

Nu kommer Naima och Grim på besök!


RSS 2.0