Tips!




www.klockren.nu




Imorgonkväll kommer jag att berätta allt vi har gjort här i Olso och det kommer såklart bilder också :)



Fixar och dona innan resan



Tjena!

Snart bär det av.. eller rättare sagt imorgonbitti klockan 10 går planet till stockholm :) det pirrar i magen och vi är så förväntansfulla. Vi måste dock sitt apå Arlanda i 4 timmar men det blir att ta med kortlek och ett glatt humör så går timmarna förhoppningsvis fort.

Igår hade jag och Naima bakdag inför våra barns födelsedagar (nästa tisdag). Vi tänkte att det är lika bra att baka tillsammans och ha den delen gjord för vi kommer hem på söndag och Naima jobbar ju på måndag och tisdag så hon skulle inte få tid till sånt. Vi bakade iaf snoddas, chokladbollar och muffins sen blir det att göra gräddtårtan sen :) kanoners ju! Undra vilken tårta det blir? :)
Efter bakandet igår tog vi bilen ner på stan och fixade lite presenter och väskor sen åkte vi hem till henne i Sävar där vi gjorde god tacotårta sen sova jag över. Vi satt uppe till 02:30 och surrade om livet  och klockan 05 höll jag bokstavligt talat på att skita på mig. Vilket åskväder!!!!! det lät som det stod ngn med en plåt och skakade fram ett sånt där smällande ljud.. jag hade hjärtklappning kan jag säga. så kraftiga smällar har jag aldrig hört förut och blixtrar och dunder.. det höll i sig ett bra tag också men jag lyckades somna om! Tristan kom iaf och väckte mig vid halv 10 :) då var det dags att kliva upp och äta frukost.

Jag fick skjuts hem (våran bil är på verkstan) och nu har jag haft tvättstugan i tre timmar så rena kläder ska packas i väskan, jag har dammsugit och torkat alla golv, ska nu kolla upp priser och boka 1-års fotografering av Tyra och såklart hitta den finaste bilden av henne till VK till hennes födelsedag.. det blir inte lätt.. hur många bilder har vi? flera tusen känns det som :)

Ha en trevlig vecka nu för det ska jag :)




Rosa såklart!

Tyra fyller ju 1 år nästa tisdag.. oj vad tiden gått fort.

Har googlat på lite olika tårtor och dessa hittade jag:





 

Vissa är ju enklare än andra men om jag kunde skulle jag göra någon av dom :) Tycker alla är riktigt fina, men vi får se vad jag lyckas baka ihop och att ni vill komma och fira Tyra med oss.

Imorgon kommer Naima hit för vi ska baka småkakor till kalasen (hennes Tristan fyller år på samma dag som Tyra). Eftersom vi åker till Oslo och kommer hem på söndag så känns det skönt att ha gjort bort lite bakning iaf.. då beöver jag bara göra tårtan på tisdagmorgon :)

ÅÅÅÅH vad jag saknar Tyra och Krille!


Min lilla älskling och Trädgården med livespelning!


Igår hade vi morgonmys på balkongen :)


Igårkväll tog jag bussen ner på stan för att möta upp Naima och hennes arbetskollegor för lite öl och lekar (sa Naima iaf). Det var inga lekar utan alla fick uppgifter man skulle utföra någongång under kvällen. Jag t.ex fick namnet Agata, skulle utbilda mig till börsmäklare i iran och min favorit låt var nån som jag inte ens kunde så det blev inte mkt nynnande av den kan jag ju säga. Tror att alla var rätt peppade till en början men när vi väl kom till Tärdgården tror jag alla fick annat att tänka på för jag märkte då inte att någon gjorde sin uppgift :P

Jag tycker att det var otroligt kul att träffa alla gamla rockersvänner :) var dålig på att fota men här kommer några bilder.



Jag var otroligt dålig på att dokumentera kvällen men ni ser ju hur glad jag var iaf ;)

 

Mamma saknar dig!


Skeppsvik!

Ikväll bjöd mina föräldrar mig, Krille och Tyra på grillbuffé på Skeppsvik´s Herrgård!
Very nice I say :)


Påväg..













Vi skulle titta på fåren men dom hade nog gått och lagt sig så det fick bli en liten gruppbild istället :)



Tyra tyckte det var spännande att se några småpojkar stå och fiska :)


Ni skulle ha sett Tyra ikväll.. helt otroligt vilken nöjd tjej vi har. Under hela middagen satt hon helt lugnt och åt sin mat (okej, blev matad) och tittade nyfiket på alla som fick förbi :) Det var även ett band som spelade där och hon skulle promt ut på gården och dansa till dom.. och som hon sjöng också :)




Imorgon åker min familj tillbaka till Mjösjöby medan morsan (jag) ska ut med Naima och hennes arbetskollergor.. det blir Trädgården och se Shotgun Justice :)


Gonatt kära vänner!



Hemma igen!

Nu är vi åter igen hemma från Mjösjöby och att packa upp allt tar minst en timme och självklart är tvättstugan bokad igen.. tycker det går så himla smidigt där :)
Vi har märkt att Tyra "straffar" oss lite sen vi kom hem från Luleå.. att lägga henne tar för mig hur lång tid som helst och det är vi inte vad vid, så hennes dygns rytm är smått rubbad men så blir det på sommaren och man flyger och far som vi gör :) Det kommer då ordna sig sen när vi får in de rätta rutinerna här hemma igen. OM vi får det? ;P


Varsågod Rose :)


Ja, hur ser då dagarna ut framöver? På lördag åker Krille och Tyra tillbaka till byn och är där till nästa söndag så  jag är ensam här hemma till onsdag då jag och Naima åker till OSLO.. åh vad jag har längtat efter min Matilda och det ska bli så kul!



Åselemarknad & tremänningträff!



Igår var vi till Åsele marknad och det var inte lite folk för att vara sista marknaddagen. Eftersom Tyra nu har fått sin första tand (inte en dag för sent, hehe) och haft lite feber och risig i kistan så var hon inte på det bästa humöret. Hon fick en heliumballong som vi försökte roa henne med men eftersom hon inte sovit ngt under dagen så gav vi till slut upp och åkte hem och hon somnade en stund i bilen, skönt för henne. Hon fick även en superbra halsduk av sin farmor i fleece så den blir kanon i vinter + att den var i tre olika storlekar så till och med jag kan låna den om det skulle krisa :) Tyra fick också en rosa tuff tunn "piratmössa" som vi kallar det :)






Tyra fick träffa sin tremänning Elin ikväll :)


Elin och myran :)









Gonatt!


Rose, jag ska fota framsidan på utbyggnaden så du får se :)

Luleåtrippen!

Nu är vi tillbaka i Mjösjöby efter en jättekul helg i Luleå och här kommer lite bilder :)

Fredag

Krille körde såklart :)

 

Riktigt snyggt badrum :)

 

Stooor maffig säng :)

 


Vi gick ut på stan...

 

Två riktiga busfrön :) Louie och Kate.

Ser ni läppglanset Kate har i handen? Hon släppte det BARA när hon skulle sova :)

 

Kate och jag gjorde fiskgryta med potatis och det skulle vara MYCKET salt,, salt salt och åter salt :)

 

Emma bjöd mig på ett glas rött

 

Vi satt och gjorde Emma sällskap på altanen medan hon grillade och här verkar Henrik vilja visa upp sina muskler :P

 

 

Vi spelade kubb. Jag, Emma och Kate mot Krille och Henrik.. såklart vann vi tjejer varenda match :)

 

 

Lördag

Vi

 

Utsikten från hotellfönstret

 

Båten/bryggan vi åt middagen på

 

Jag och Emma

 

Henrik och Krille

 

Tack Henrik och Emma för en superrolig helg :)

 

 


Flottur och Luleå


Tyra tar disken..


Tyras fräsiga foppatofflor :)


Igårkväll blev det en sväng med flotten och...


..där fick Tyra välling och...


.. en hel varmkorv :)


Tyras tremänning Erik fick upp en gädda på 3,5 kilo :)


Vi fick njuta av vacker solnedgång också :)


Nu är iaf jag och Krille hemma i stan. Tyra fick stanna kvar hos farmor och farfar :) det kommer gå jättebra det vet jag men jag saknar henne som ett tok och det har bara gått några timmar. Men det ska iaf bli skönt att få resa bort ett par dagar.. bo på hotell och mysa :) verkar bli kanonväder också! Blir att åka tillbaka till myran på söndag sen Åsele-marknaden på måndag :)


Idag guidade Krille mig genom bygdegården i Mjösjöby så nu har jag sett den omtalade biljetten till spelningen som Return hade där för många många år sedan (Return är ett hårdrocksband från Norge som vi lyssnar på), ni vet såna där gamla läsklådor, cigarettpaket från säkert 60-talet. Det var iaf grymt stort.

Jag har då precis duschat och ska gå ner i tvättstugan snart.. krille har somnat i soffan efter den goda pizzan vi åt till middag. Jag ska packa om väskorna och ta fram bokningsnumret till hotellet :) VIKTIGT!


Hejdå!

Tisdag!

Inatt har jag sovit jättehårt så det känns inte som jag har sovit alls. Har en förmåga att sova jättehårt när det är ostadigt väder (det regnade och åskade lite i morse) så mina ögon känns svullna :S
Jag och myran var och surrade lite med Inger och Ingemar i deras husbuss för en stund sen och Tyra tyckte att det var så mysigt där inne... hoppas jag iaf för jag håller ju på att få Krille att fatta att vi måste skaffa husvagn senare :P Nu skrattar säkert mina föräldrar när dom läser det här för jag ha*ade ju att vara ute med dom i våran husvagn, iaf i tonåren men nu har man växt upp :)


Så ser det ut just nu :)

 

Myskorvarna!

 

 


Underbara värme!

Det må vara riktigt hett ute men jag älskar det...jag har bränt mig en del på ryggen vill jag lova.
I förmiddags tog jag och Krille en sväng till Bjurholm för lite handling. Myran stannade hos farmor och badade sen på eftermiddagen blev en sväng med trehjulingen (eldriven såklart) :) hon kunde både gasa och tuta samtidigt :)


Farbror Putte bjuder på saft


Mitt busiga lilla smultron :)

 

Underbara utsikten från stugan :)



Ikväll har det varit full fulle uppe i svärmor och svärfars hus för nu är ytterväggarna på utbyggnaden på plats.. glömde såklart kameran i lillstugan så några bilder blev det inte men det kommer bli kanon :) Tyra fick se farfar köra traktor och hon pekade och vinkade så glatt :) hon blir så hiiimla glad när hon ser traktorerna, fyrhjulingen och jaa.. hon vinkar till alla bilar som förbi :) gla skiten!

Imorgon blir det fortsatt solning och gå-träning med Tyra för hon börjar bli tung att bära runt på :P 10 kg kärlek :)


Natti natti!

Söndag i Mjösjöby!



Myran badar
i sjön för första gången!


Idag var det nog varmaste dagens hittills och se hur vackert det glittrar på sjön :)


Vid lunchtid kom Fredrik (en kille som läste el med Krille)hans tjej Nina och deras två barn Linnéa 2 år och Moa 5 veckor :) det blev kaffe med go fika till och efter det blev det lite metning på bryggan vid sjön.


Fredrik och Krille


Nina och lilla Linnéa :)


Tyra och Linnéa badar


Tyra och Krille utanför gammelfarmor hus



Idag har det verkligen varit kanonväder...jag har bränt mig ganska mycket och lär ju kännas nu när jag ska gå och lägga mig. Tyra har badat jätte mycket idag så hon lär ju sova hela natten *peppar peppar ta i trä*.
Jag, Krille och Putte och Tyra (såklart) hade besök av Kicki och hennes kompis tidigare ikväll och vi ser nu Pearl Harbor men Putte har somnat för han såg inte texten (haha) och jag håller verkligen på att somna nu känner jag så Krille är den enda pigga varelsen i denna stuga kan jag ju säga.
Imorgon är det måndag och vi hoppas på sol så Tyra får bada mer.. hon ÄLSKAR verkligen att bada. Hon verkar inte bangen för något kan jag ju säga :) hon åker fyrhjuling, traktor, flotte och släpvagn utan ett enda ljud förutom skratt då :) och det är så roligt att se henne så himla glad.


Gonatt på er gott folk!



Tjabba, tjena hallå!

Lite av det som har hänt de senaste dagarna..














 

Tyra har fått en trehjuling av farmor och farfar :)

Leona rockar i bilen

 

Dalle och Krille

Leona och Eva

 

 

Nu ska Tyra vila en stund sen ska hon få bada med Ingers barnbarn som också är här :)

 


Bilderna :)



Patrik och Krille bygger altan


Myran i nya klänningen hon fått av sin farmor


Invigning av altanen


En brun pappa med vår dotter :)


Mor och dotter



Nu ska jag lägga mig :)
Gonatt igen

Underbar dag!


I förmiddags åkte jag Patrik och Mattias till Bjurholm för lite shopping. Eftersom det byggs en altan till lillstugan så ville vi ha en invigning så Putte tog fram ett recept på jättegod lasagne och jag tillredde dom och det blev succé.. alla blev mätta, vilken tur ;)
Tyra har åkt fyrhjuling med sin pappa idag och hon skrattade hela tiden :) hon är så himla glad och nöjd hela tiden.

Jag skulle precis ladda in bilder med batterierna i den dog så jag ger er bilder imorgon istället :)

Nu sitter jag iaf ensam i lillstugan och myran sover.. Krille, Putte, Ingemar och Mattias tog båten och fiskade vilket jag och Krille ska göra någon dag framöver.. meta ska vi göra för det är så himla mysigt!


Gonatt på er :)

Hola!


Jag har nu invigt tvättstugan och det går bara bra. Eller? Det första jag märker när jag kommer in i själva "hallen" av tvättstugan är att jag hör att maskinerna är i full gång. Vad irriterade!! På maskinerna står det att det är 21 minuter kvar.. går upp till lägenheten igen, lagom glad och går ner igen efter 25 minuter i hopp om att träffa den som har tagit min tid.
Ingen var där när jag kom och står där och kikar en stund då det kommer en äldre dam med håret uppsatt i en sån där gammal knut.. jag hade inte hjärta att säga ngt för hon blev så bedrövad över att hon hade bokat fel ..hon trodde det var den 7:e idag.. Maskinerna hann då bli klara medan vi surrade och jag var "snäll" och lät henne torka sitt i tumlaren och torkskåpet tills mitt var klart i maskinerna.. då var jag väl gullig? :) haha det var iaf vad hon sa till mig när hon gick hem igen ;)

Jag har börjat packa bilen och snart bär det av. Men först kommer svärmor Annica och hennes väninna Mary på besök.. Mary ska hem till sthlm senare idag men ville så gärna träffa Tyra (sist hon träffade Tyra var på BB) så det blir kul :)

Ska även hämta ut min "super" mobil som har varit på service... hoppas den fungerar bättre nu.


På lördag kommer Eva, Daniel och Leona och hälsar på oss i byn.. det blir trevligt :)


Tjing tjong!!

Senaste dagarna



Kort sammanfattning i bilder :)





Friggen igår..idag har den även plåttak :)


En byggare som är på hugget..


Morfar och Tyra leker korvförsäljning :)


Vackra natur




Tristan (med sin mamma såklart) kom förbi och var med på invigningen av Tyras pool, dock utan vatten för det blåste så mycket :)




En geting som jag hann fånga på bild :)


När efterrätten är slut och man inte är mätt kan man ju alltid slicka upp det sista från locket :)


Gräsligt fint tycker jag ;)


Här är den LILLA sandstranden i viken bredvid :)


Nu är vi iaf hemma och imorgonbitti har jag bokat tvättstugan (för första gången) för vi måste ha rena kläder när vi åker till Mjösjöby och kläderna hinner inte torka till vi ska åka. Anledningen till att jag inte bokat tvättstugan tidigare är att jag tycker inte det är så fräscht att tvätta sina kläder där någon okänd har tvättat innan.. man vet ju inte vilka baselusker dom har men ja, nångång måste ju bli den första och det får bli imorgon :)  det är ju väldigt praktiskt att vara där för då är ju allt tort och så under en och samma dag.. jaa jag ska tvätta så det skvittrar om det imorgon.. det blir säkert bra. :)

Vi stannar i Mjösjöby till nästa torsdag då vi lämnar Tyra där medan vi åker hem och packar för en helg i Luleå och där är vi fredag till söndag. Vi ska bo på hotell och ha det så himla mysigt.
Vi hoppas på soool :) men FY vad jag kommer sakna myran samtidigt som det är bra att lära henne att vara utan oss + sova borta osv.. jag vet att det kommer gå kanonbra :)


Puss och kram
syns på stan
eller i Mjösjöby ;)







Strålande sol

Imorse var det ju hur varmt som helst så vi tog bilen till stugan för att sola och bada. Vi gjorde en liten avstickare till Melissa på vägen och där fick man sitt morgonkaffe :)

Fjärden..

 

Min sockerbit har antingen fått en vagel eller blivit biten på ögonlocket.. sött och svullet är det!

 

Tyra fick iaf bada i mammas lilla plastbalja och det tyckte hon var jätteskönt för det var ju så varmt idag. Hon har som vanligt försökt klappa Sigge men det är svårt eftersom han är jätterädd för henne :)

Krille jobbade ute i Skeppsvik idag så han hade ätit lunch hos mamma och pappa men vi missade honom helt.. men nu är vi alla hemma och ska nu vräka i oss jordgubbar ;)

 

hejs


Drömmar!



Jag och Tyra tog en promenad på eftermiddagen och gick bort mot det fina villaområdet här på Tomtebo. -Helt sjukt vilka snygga hus!! om jag ska uttrycka mig rätt. Tyra var så nyfiken så jag fick göra om vagnen till sittvagn + att hon skulle sitta så hon såg framåt :) helt lyrisk. På vägen hem började det regna så jag såg ut som en blöt hund medan Tyra satt kungligt under regnskyddet i vagnen och tro mig att hon skrattade gott åt mig :)

Jag har gjort lasagne till middag och snart kommer karln hem.



Tyra hittade en liten näsa och det var tydligen väldigt kul :)





RSS 2.0