Blanda i vad du vill - brödrecept

Standardrecept


7 dl mjöl av valfritt slag, men gärna hälften vetemjöl
4 dl fil
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt


1. Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en bunke. Häll i fil och rör om. degen ska bli som en klistrig gröt.
2. Smörj en avlång brödform med rapsolja eller lägg i ett bakplåtspapper. Töm över degen i formen.
3. Ställ brödet i mitten av ugnen och låt det gräddas i 40-60 minuter på 175° värme. Låt det sedan svalna på ett galler.



Tips!

♦ Riven morot ger brödet sötma och extra fiberrikt.
♦ Frön och nötter. Hackade pumpafrön, mandel, valnötter, sesamfrön och linfrön.
♦ 1 dl lingonsylt/sirap gör brödet saftigt och lite sött. Öka mjölmängden med några matskedar.
♦ Russin, aprikos, fikon, dadlar. Öka mängden salt med 1 tsk salt så det inte blir för sött.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0